Besplatan IT kurs namenjen je polaznicima iz više mesta Srbije. Neprofitna i besplatna škola IT Bootcamp je otvorila prijave za novi ciklus kurseva koji će početi u novembru ove godine. U ponudi su kursevi: Testiranje Softvera (QA) za lokacije Beograd, Novi Sad, Niš i Kragujevac, Razvoj veb stranica (JS) za lokacije Niš i Kragujevac i Razvoj veb stranica (PHP + WordPress), koji je namenjen stanovnicima Kosova i Metohije, Niša, Kragujevca, Užica, Čačka i Paraćina. 

Zbog situacije sa koronavirusom škola realizuje nastavu online, ali je obavezno da kandidati žive u navedenim gradovima. Kurs nije namenjen osobama koje su poreklom iz navedenh gradova, a žive ili borave na drugim lokacijama ili van Srbije.

Besplatan IT kurs održaće se u novembru, a proces prijavljivanja je u toku i traje do nedelje, 3. oktobra.

Cilj škole je da pruži besplatno znanje motivisanim i vrednim pojedincima koji nisu imali priliku da se formalno obrazuju u sferi informacionih tehnologija. Kursevi su prilagođeni tržišnim potrebama i praktičnom radu, uz dodatne pripreme polaznika za predstavljanje kompanijama.

IT Bootcamp je osnovan od strane individualnih donatora iz dijaspore, a izvodi se u saradnji sa Fondacijom Ana i Vlade Divac. Od osnivanja škole 2018. godine do danas 55% polaznika je našlo svoju šansu na IT tržištu, nakon uspešno završenih kurseva prekvalifikacije. Zahvaljujući online nastavi škola je dobila mogućnost da omogući pohađanje kurseva na više lokacija širom Srbije.

Više informacija o programu kurseva i uslovima prijave, kao i formulare za prijavu možete pronaći na sajtu škole itbootcamp.rs.

Fondacija Ana i Vlade Divac osnovana je 28. juna 2007. godine kao nezavisno i neprofitno udruženje sa ciljem da pomogne građanima, posebno izbeglim i raseljenim licima, u praktičnom rešavanju njihovih životnih i egzistencijalnih problema sa posebnim akcentom na rešavanju njihovih stambenih pitanja.

Fondaciju su osnovali Ana i Vlade Divac, kao nastavak dvadesetogodišnjeg humanitarnog rada započetog u SAD u okviru Humanitarne organizacije Divac (HOD). Organizacija je u proteklih 13 godina bila prvenstveno usmerena na podršku najugroženijima (na rešavanje stambenih i ekonomskih problema), na unapređenje uslova za kvalitetno odrastanje dece i mladih, razvoj filantropije i socijalno preduzetništvo. 

Zahvaljujući podršci 700.000 pojedinaca, 700 kompanija i 83 organizacije, Fondacija je do sada prikupila više od 23 miliona dolara i obezbedila pomoć za više od 750.000 ljudi. 

Dobar deo pomoći opredeljen je za područje Grada Užica i ostale opštine Zlatiborskog okruga.

Hroniku kovid – 19 tokom septembra možete videti na UžiceMedia.

Hroniku kovid – 19 tokom avgusta možete videti na UžiceMedia.

Aktuelne podatke za Srbiju na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

- Advertisement -