Konkurs „Solidarnost pre svega“ koji se realizuje po treći put. Fondacija Ana i Vlade Divac uz podršku Balkanskog fonda za demokratiju i Američke agencije za međunarodni razvoj USAID, podržaće sa ukupno 3.750.000 dinara udruženja građana, udruženja u kulturi, fondacije i medije okupljene oko zajedničke ideje da pomognu građanima u suočavanju sa kriznom situacijom.

Zainteresovani mogu dodatno da se informišu putem sajta Fondacije www.divac.com/solidarnostpresvega, a na linku se može preuzeti formular za predlog projekta i dalje konkurisati slanjem projekta putem forme OVDE, navode iz Fondacije Ana i Vlade Divac.

Otvorene prijave za Delta Biznis Inkubator 2021.

Kompanija Delta Holding otvorila je prijave za program za podršku razvoju startap ideja. Četvrti po redu onlajn konkurs za Delta Biznis Inkubator biće otvoren do 31. maja, a namenjen je svim timovima koji smatraju da imaju inovativne biznis ideje vredne investicije.

Prijavljivanje za program moguće je popunjavanjem formulara na sledećem linku:

https://deltabiznisinkubator.rs/prijavi-se/

Delta Biznis Inkubator je tromesečni program koji pomaže startapima da razviju i unaprede svoj proizvod ili uslugu, pripreme ga za tržište i predstavljanje investitorima.

Odabrani timovi će tokom trajanja perioda inkubacije imati organizovana zajednička predavanja i radionice, a na raspolaganju će im biti Deltini resursi, mentorska podrška i poslovni kontakti. Osim toga sa timovima će raditi i stručni saradnici i eksterni mentori iz partnerskih kompanija sa iskustvom u razvoju startapa. Ove godine partneri na programu su PwC Srbija, ICT Hub, advokatska kancelarija Karanović, Ovation BBDO, Fresh Agriculture Technologies, Miša Lukić i Dejan Tešić.

Na kraju procesa inkubacije timovi će imati priliku da svoje biznise predstave investitorima.

– Startap zajednica u Srbiji dobija sve više pažnje i različite vidove podrške, ali još uvek ima dosta prostora za unapređenje. Timovima su, osim finansijske podrške, potrebne edukacije, kontakti i mentori koji imaju iskustva u radu sa startapima. Delta Biznis Inkubator im sve to nudi i pripremaih da po završetku programa samostalno vode i razvijaju svoj biznis.

Pozivam sve timove sa inovativnim poslovnim idejama koje imaju potencijal razvoja i izvan granica naše zemlje da se prijave i da zajedno sa mentorima kreiraju poslove budućnosti koji će zainteresovati investitore da u njih ulože novac,- rekla je Nadica Milanović, menadžer projekta Delta Biznis Inkubator.

Samo jedan klik deli ideje od toga da postanu uspešni biznisi. Više informacija o samom programu, konkursu i drugim važnim pitanjima svi zainteresovani mogu pronaći na sajtu: www.deltabiznisinkubator.rs, navode iz Delta Biznis Inkubatora.

Užice: Subvencije poljoprivredi 32 miliona

Grad Užice i ove godine raspisuje javni poziv za subvencije u poljoprivredi, a opredeljeno je 32 miliona dinara, što je za pet miliona više nego prethodne godine.

Subvencije za poljoprivrednike u Užicu 32 miliona dinara (Foto: N.Tošić UžiceMedia)

Konkurs će biti objavljen u ponedeljak 5. aprila, a opšti uslovi isti su kao i prethodnih godina, kaže Slobodan Kuzmanović član Gradskog veća.

 – Registrovano poljoprivredno gazdinstvo na terotiriji grada Užica u aktivnom statusu i izmirene obaveze po osnovu poreza osnovni su preduslovi za učešće na javnom pozivu koji obuhvata niz mera. I ove godine Grad će subvencionisati nabavku poljoprivredne mehanizacije, grla stoke, voćarstvo, protivgradne mreže, opremu za navodnjavanje, muzilice. Maksimalni iznos subvencije je 280 hiljada dinara u oblasti stočarstva, odnosno 100 hiljada dinara za voćarstvo. Poljoprivredni proizvođači mogu konkurisati po više osnova, ali je maksimalni iznos subvencije koju grad daje 280 hiljada dinara”, kaže Kuzmanović.

Sredstva će biti odobravana po redosledu ispravno podnetih zahteva, bliži uslovi javnog poziva i neophodna dokumentacija dostupni su na sajtu Grada, a prijave se podnose od ponedeljka 05. aprila u kancelariji 28 u Gradskoj upravi u Odseku za poljoprivredu.

U prethodnih šest godina 2085 korisnika ostvarilo je pravo na subvencije u poljoprivredi., izdvojeno ukupno oko 114 miliona dinara.

Hroniku KOVID -19 u Užicu i ostalim opštinama Zlatiborskog okruga možete pogledati u tekstu UžiceMedia.

Hroniku KOVID -19 tokom marta možete pogledati na UžiceMedia.

A aktuelne podatke za Srbiju možete videti na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

- Advertisement -