Ana Brnabić, predsednica Vlade Republike Srbije sa užičkom gradonačlenicom dr Jelenom Raković Radivojević i saradnicima, razgovarala o merama koje će biti realizovane na nacionalnom i na lokalnom nivou kako bi se povećala bezbednost dece u školama i bezbednost svih građana.

Nakon što je gostujući na Televiziji 5 govorila o tragičnim događajima koji su Srbiju zadesili u prethodnoj sedmici i svim merama koje će biti implementirane sa ciljem povećanja bezbednosti svih građana, a naročito dece, predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić o ovim ali i drugim temama razgovarala je sa gradonačelnicom Užica dr Jelenom Raković Radivojević i njenim saradnicima.

Na sastanku kome je prisustvovao i državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Krsto Janjušević, govorilo se o svim merama koje će biti realizovane kako na nacionalnom tako i na lokalnom nivou sa namerom da se poveća bezbednost dece u školama i bezbednost svih građana.

Takođe, premijerka je još jednom potvrdila da je Užice grad u koji će biti uložena značajna sredstva u narednih par godina sa ciljem poboljšanja uslova za život, rad i standard građana. Kako je Brnabić istakla, u toku je priprema projektno tehničke dokumentacije za lokacijske uslove za obilaznicu, gde je država obezbedila gotovo 30 miliona evra.

Pored toga, u toku je priprema projektno tehničke dokumentacije u Ministarstvu za upravljanje javnim ulaganjima za rekonstrukciju i dogradnju Zdravstvenog centra Užice, projekat vredan 4,2 milijarde dinara. Značajna sredstva, po njenim rečima, biće opredeljena i za zaštitu i unapređenje kvaliteta vazduha, jer je Užice jedan od 10 gradova koji su prepoznati kao gradovi u fokusu po tom pitanju.

Gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević zahvalila se premijerki i Vladi na podršci koju grad ima u realizaciji važnih i velikih projekata. Govoreći o projektima čija realizacija je planirana u ovoj i narednih par godina, gradonačelnica je pored već pomenutih državnih projekata, posebno istakla značaj izgradnje novog vrtića, izgradnje kanalizacione mreže, Regionalnog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda ali i rekonstrukcije nekoliko važnih putnih pravaca, prenosi gradski sajt.


O tragičnim događajima, merama koje su imlementirane i onima koje će biti realizovane u narednom periodu premijerka Ana Brnabić je govorila tokom gostovanja na TV5.

- Advertisement -