Istoričar Čedomir Antić rekao je da će Vučića na izborima pobediti istina.

Pobedićemo ga prkosom i vrlinom, mirno i nepristajanjem na kriminal,- poručio je Antić koji dodao da ukoliko Vučić ne pruži poštene izbore koje garantuju Ustav da će ih opozicija bojkotovati, a posle njih srušiti tiraniju.

On je kritikovao vlast predvođenu naprednjacima i rekao da Srbiju vodi čovek koji je spreman da se posle svega sporazume sa neprijateljima Srbije ukoliko mu omoguće još jedan dan ostanka na vlasti.

Čedomir Antić, istoričar

– Demokrata, kasnije republikanac Ljubomir Stojanović je posle deset minuta dao ostavku pošto mu je kralj dao mandat, jer je rekao dve pogrešne reči prilikom dodele mandata. To je bila Srbija vrline koja je trijumfovala 1912. i 1913. godine, a ne ona koja kao danas sedi iza Tačija i sluša Angelu Merkel, – dodao je Antić.

On je poručio da građanski protesti vode do poštenih izbora u Srbiji i pozvao građane da ostanu na „straži“ Srbije i demokratije i da se građani bune zato što znaju da postoji život koji se ne može platiti sa sendvičima i 500 dinara u kome se puže pred onima koji su dovedeni do vlasti i moći.

Naprednjaci su promenili politički pol, ime stranke i ideologiju, ali ne i pokvarenost i amoralnost,- rekao je Antić uz optužbe upućene vlasti za rušenje demokratije. On je rekao da pobeda na izborima znači stvaranje uslova za ustavotvornu skupštinu i poručio okupljanim građanima da su demokratija i Srbija važniji od bilo kog pojedinca i stranke.

Konstantin Samofalov, narodni poslanik DS

Konstantin Samofalov, narodni poslanik (DS) je rekao da je naprednjačka vlast u Užicu za sedam godina vlasti napravila dva kružna toka i jedan spomenik od 400.000 evra.

– Gradonačelnik Užica, vlastoljubac najbolje što zna da radi jeste da ostaje na vlasti pa preleće iz DSS-a u SNS. Da li misli da će građani dozvoliti buduće prelete ili će biti oteran u političku prošlost da više nikada ne upravlja ovim gradom? Obećali su vam kule i gradove u Užicu, 2016. godine da će sa Ponikava da lete avioni za celu Evropu, prošle su tri godine i ni jedan nije poleteo.

FK Sloboda je bila ponos od ovoga grada, igrali na stadionu sa Zvezdom i Partizanom, a sada Sloboda ispada u treću ligu. To vlast hoće! Hoće od Užica da naprave trećeligaški grad e to nećemo dozvoliti, – poručioje je Samofalov.

Sa protesta u Užicu

Samofalov je dodao da u Užicu za proteklih sedam godina suprotno obećanjima vlasti nije otvorena ni jedna fabrika dok su mladima obećavali posao i naveo da niko ne može da se zaposli, a da nema člansku knjižicu SNS-a.

Novi protest „Jedan od pet miliona“ U Užicu najavljen je za sedam dana.

- Advertisement -