24. avgust

Prvi radni dan užičke gradonačelnice

Gradonačelnica Užica, dr Jelena Raković Radivojević danas je, nakon sastanka i primopredaje dužnosti od bivšeg gradonačelnika, zvanično stupila na funkciju.

Ona je sa saradnicima razgovarala o načinu funkcionisanja i rada u narednom periodu ističući važnost timskog rada.

21. avgust

Dr Jelena Raković Radivojević sa liste “Aleksandar Vučić za našu decu” izabrana je većinom glasova za prvu gradonačelnicu Užica. Ona je do sada bila na funkciji direktorke Opšte bolnice Užice.

Za novu gradonačelnicu od prisutnih je glasalo 44 odbornika, njih 13 je bilo protiv. Za izbor su bili odbornici SNS-a, SPS-a i JS, SDPS-a, PUPS-a i SPAS-a, protiv su bili odbornici Zdrave Srbije i Užičke odbrambene lige.

Nova gradonačelnica Užica se najpre zahvalila svima koji su na minulim izborima podržali kandidate SNS, uz obećanje da će učititi sve da „grad postane bolje mesto za život“. U govoru koji je trajao više od pola sata rekla je da je svesna časti koja joj je izborom na ovo mesto ukazana.

Time mi je pružena prilika da zajedno sa vama učinim nešto trajno i prepoznatljivo za naš grad, za ljude koji u njemu žive i one koji će se vratiti na radost svojih porodica, – kazala je novoizabrana gradonačelnica Užica i dodala:

A to što smo se na ovakvom važnom poslu zatekli u vreme ozbiljne zdravstvene i ekonomske krize samo je mera naše spremnosti da preuzmemo rizik i pretvorimo u priliku, jer kriza je vreme kada većina odgovornih ljudi preispituje svoje prioritete i više nego ikada spremni da prihvate promene, – kazala je dr Jelena Raković Radivojević.

Dr Jelena Raković Radivojević, nova gradonačelnica Užica ( Foto: UM)

Dr Jelena Raković Radivojević rođena je 1968. godine u Užicu, gde je završila osnovnu i srednju Medicinsku školu. Diplomirala je na Medicinskom fakultetu u Beogradu 1996. godine. Provela je tri godine na stručnom usavršavanju u Rusiji. Završila je specijalističke studije i stekla zvanje doktor specijalista anesteziologije sa reanimatologijom i intezivnom negom. Na mestu direktorke užičke bolnice nalazi se od 2013. godine. Udata je, majka jednog deteta.

Na današnjoj sednici za zamenika gradonačelnice izabran je Dragoljub Stojadinović, koji je po struci diplomirani pravnik. Užički odbornici su izabrali novo Gradsko veće, koje u svom sastavu ima devet članova.

Novi članovi Gradskog veća:

Ratko Trmčićoblast obrazovanja, kulture i sporta

Vladimir Sinđelićoblast mesnih zajednica

Ivan Stanisavljević javna preduzeća

Slobodan Kuzmanovićprivredu i poljoprivredu

Miodrag Petkovićbudžet i finansije

Slobodan Šiljković – oblast saobraćaja

Slobodan Grbićsocijalnu politiku

Nada Jovičićoblast zaštite životne sredine, energetsku efikasnost i turizam

Zoran Lazić – biće zadužen za vanredne situacije

Na prošloj, konstitutivnoj sednici, Branislav Mitrović je ponovo izabran za predsednika Skupštine grada Užica, za sekretarku je izabrana Slađana Mitrović, tada su i verifikovani mandati novih odbornika.

Većinu od ukupno 67 odbornika u novom skupštinskom sazivu ima koalicija oko SNS, koja je na junskim izborima osvojila 41 mandat, koalicija SPS-JS ima sedam odbornika. Zdrava Srbija u novom sazivu ima 15 mandata, a Užička odbrambena liga i Šapićev SPAS imaju po dva odbornika.

Nova rukovodstva u opštinama Zlatiborskog okruga

Kada su u pitanju opštine Zlatiborskog okruga, Đorđe Nikitović je izabran za predsednika opštine Požega, na čijem je čelu bio i prethodnih godinu dana. Zamenik predsednika Opštine Požega ostaje Ivan Novaković.

Novo rukovodstvo izabrano je većinom glasova, a na konstitutivnoj sednici izabrani su i članovi Opštinskog veća Ivan Grković, Radojica Burlić, Branko Simović, Rada Novaković, Jelena Bolović, Miroslav Dimitrijević i Vidan Mihajlović.

 Formirana je vlast u Prijepolju: SNS-u je pripalo mesto predsednika Opštine, SDP-u mesto predsednik Skupštine opštine.

Buduću lokalnu vlast u Prijepolju činiće stranke okupljene na izbornim listama „Aleksandar Vučić – Ivica Dačić – Za našu decu“ i „Zajedno za Prijepolje – Rasim Ljajić“, predvođene Srpskom naprednom strankom i Sandžačkom demokratskom partijom. Nosilac prvoplasirane liste Vladimir Babić kandidat je za predsednika opštine dok je kandidat za njegovog zamenika Esad Hodžić, predsednik Opštinskog odbora Sandžačke demokratske partije.

- Advertisement -