Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade sa saradnicima posetila Užice, tokom razgovora najavljena realizacija dva vredna projekta u užičkom kraju. Jedan se odnosi  na gasovod od Zlatibora ka Priboju i Sjenici, a drugi je investiranje u dvostruki dalekovod najvišeg superiornog napona 400 kilovata u dužini od 109 kilometara i vrednosti od čak 58 miliona evra.

Zorana Mihajlović na prijemu sa građanima Užica

Svoje probleme, ali i predloge i sugestije potpredsednici Vlade i ministarki rudarstva i energetike prof. dr Zorani Mihajlović i gradonačelnici Užica dr Jeleni Raković Radivojević, članovima Gradskog veća i direktorima javnih preduzeća, iznelo je tridesetak građana Užica, u trosatnom prijemu, upriličenom u Gradskoj kući.

Užice je drugi grad, nakon Vranja u kome je organizovan prijem za građane, što je po rečima užičke gradonačelnice dr Jelena Raković Radivojević, pravi model da se ostvari „odlična interakcija između lokalne samouprave, okruga i republičkih institucija i gde su problemi Užičana rešavani na licu mesta.“

Na prijemu u Užicu tridesetak Užičana (Foto : Grad Užice)

Potpredsednica Vlade je najavila da će se prijemi građana nastaviti i u ostalim gradovima Srbije i pozvala predstavnike i ostalih ministarstava da se u njih uključe, kako bi iz dobre saradnje lokalane samouprave i republike proisteklo efikasnije rešavanje problema svih građana Srbije.

Gasovod, nastavak radova

Tokom posete potrpedsednice Vlade Užicu bilo je govora o važnim projekatima poput gasovoda od Zlatibora do Priboja, od Priboja do Prijepolja i od Prijepolja ka Sjenici.

Projekat vredan 58 miliona evra

U užičkom kraju, u okviru transbalkanskog koridora, predviđeno je da se investira u dvostruki dalekovod najvišeg superiornog napona 400 kilovata u dužini od 109 kilometara i vrednosti od čak 58 miliona evra. Projekt bi se sprovodio do 2025. godine.

Po rečima potpredsednice Vlade i ministarke energetike i rudarstva prof. dr Zorane Mihajlović, pitanje energetske infrastrukture veoma je važno.

– Ljudi su pored nekih drugih tema van resora rudarstva i energetike pitali zaista puno o onome što se najviše radi u energetici, a to je da imamo dovoljne količine struje i gasa, ali i kako ćemo da povećamo energetsku efikasnost i kako ćemo da menjamo stolariju, smanjimo aerozagađenje i kako ćemo da priključujemo ljude na gasovodnu mrežu imajući u vidu da zaista mnogi objekti nisu legalizovani.

Zorana Mihajlović: Želimo dobar rezultat

– Mi znamo da ako želimo da napravimo dobar rezultat i rešavamo ove probleme, onda je to moguće samo ukoliko smo svi zajedno dakle grad, država i naša preduzeća. Bilo je teških tema, bilo je suza, bilo je smeha, bilo je i odgovora odmah na određena pitanja,- istkala je potpredsednica Vlade, govoreći o razgovorima sa građanima, tokom boravka u Užicu.

Razgovor sa rukovodstvom Grada i Okruga (Foto : Grad Užice)

Hroniku kovid -19 tokom jula u Užicu i ostalim opštinama Zlatiborskog okruga možete pogledati u tekstu UžiceMedia.

Hroniku kovid – 19 tokom juna možete videti na UžiceMedia.

Aktuelne podatke za Srbiju na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

- Advertisement -