Zlatiborska pijaca je tema kampanje o lepotama planine, u novoj epizodi predstavljaju zlatiborsku pijacu, sa domaćim i tradicionalnim proizvodima.

U šestoj epizodi vas vodimo u šetnju kroz zlatiborsku pijacu, riznicu domaćih i tradicionalnih proizvoda uključujući rukotvorine, suvenire, suhomesnate specijalitete poput pršute, slanine, kobasice, navode organizatori.

A tu su i čuveni zlatiborski kajmak i sir… Ova avantura za sva čula ostavlja nezaboravan utisak i divne uspomene kao dragocen dar koji zlatiborska pijaca nesebično pruža.

Epizodu o živopisnom castvu tradicionalnih proizvoda koja je pripremljena u okviru serijala “U zagrljaju Zlatibora” nalazi se na zvaničnom YouTube kanalu Turističke organizacije „Zlatibor“.

Serijal – U zagrljaju Zlatibora

U jednoj od ranijih epizoda upoznali samo oazu netaknute prirode gde jedinstvena atrakcija sela Gostilje mami legendama koje ističu njegova lekovita i čarobna svojstva, navode organizatori.

Zatim su nas Zlatiborci vodilili u srce zlatiborske tradicije, jedinstveni muzej na otvorenom “Staro selo” Sirogojno koji je u današnjem vremenu oživeo autentično zlatiborsko domaćinstvo iz 19. veka, navode iz Turističke organizacije uz poruku: Otkrijte na koji način su živeli tadašnji ljudi, čime su se sve bavili, šta su imali na trpezi?

Kroz serijal predstavljen je Ski centar „Tornik” sa svojih 1496 metara nadmorske visine, pruža jedinstvenu priliku da sva čula okrepite svežim vazduhom, ali i da na trenutak ostanete bez daha kada pogledate prizore oko sebe. Nalazi se na devetom kilometru od turističkog središta planine i do njega se može stići i u kabini „Gold gondole“. Tu je ponuda raznovrsna, ski-staze su utabane, a skijaše i bordere prevozi šestosedna žičara.

Gold gondola prava atrakcija na Zlatiboru (Foto: TO „Zlatibor/Gold gondola)

U serijalu u „Zagrljaju Zlatibora“ Zlatiborci predstavljaju najvažnije turističke lokalitete, poput Muzeja na otvorenom „Staro selo Sirogojno“, zatim selo Gostilje sa svim svojim lepotama, Tornik, Gold gondolu, a tu su i druge epizode o lepotama planine i okoline koje se mogu pogledati na sajtu Turističke organizacije „Zlatibor“.

Pogledajte i druge tekstove iz turizmaputopise i reportaže sa stranice Užicemedia.

- Advertisement -