Pola miliona putnika prevezlo se Gold gondolom Zlatibor do 24. januara, dobitnik nagrade nije jedan putnik već kompletna porodica Mićunović iz Crne Gore.

Prodica Mićnović, roditelji i troje dece, su jubilarni gosti najduže gondole na svetu, jer su upravo oni kupili kartu na kojoj je bila oznaka da su 500.000 putnik Gold gondole i srećni dobitnici nagrade. Nakon ovog rekorda kreće se u nove, odbrojavanje do milionitog putnika koji će biti prevežen popularnom zlataiborskom gondolom od centra do Tornika.

Inače, od ranog jutra svi zaposleni u Gold gondoli, u svečanoj atmosferi, iščekivali su trenutak kada će se na prodajnom mestu čuti: „Čestitamo! Vi ste 500.000 putnik Gold gondole i srećni dobitnik nagrade“.

Srećni dobitnici nagrade iz susedne Crne Gore (Foto: Pres služba Gold gondole)

Prethodnih dana se pažljivo spremalo iznenađenje, pratile su se brojke iz sata u sat, svaki detalj je već bio isplaniran i spreman da nekome od putnika Gold gondole ulepša januarski dan.

Kada se porodica Mićunović približila prodajnom mestu da kupi karte i krene na vožnju, ni slutili nisu da je za njih spremno iznenađenje i da će baš oni biti srećni dobitnici godišnje karte. Uz konfete, šampanjac, zvučne efekte i poklone uručena im je nagrada. Nasmejani i prijatno iznenađeni krenuli su na svoju planiranu vožnju, a na zadovoljstvo svih zaposlenih u Gold gondoli i sa željom da se uskoro najdužom panoramskom gondolom na svetu vozi milion putnika.

Gold gondola je od samog otvaranja u januaru 2021. godine izazvala veliku pažnju turista i medija koji su želeli da dožive Zlatibor iz potpuno nove perspektive. Upravo taj jedinstven doživljaj putovanja kabinama zlatne žičare i dodatni sadržaji na stanicama kreirali su novu tursitičku sliku Zlatibora koji više nije isti.

Najduža jednosegmentna panoramska gondola na svetu ucrtala je najposećeniju srpsku planinu na globalnu turističku mapu i postavila nove standarde.

Gold gondola zlatiborska beleži rekorde (Foto: Gold gondola/Arhiva UžiceMedia)

Pola miliona putnika je veliki uspeh Javnog preduzeća „Gold gondola Zlatibor“, ali i obaveza da i dalje unapređuje svoju uslugu i sadržaje u cilju kreiranja integrisanog turističkog proizvoda zlatiborskog kraja namenjenog potrebama modernog turiste, navode iz Press službe Gold gondole sa Zlatibora.

- Advertisement -