Smeštajni kapaciteti na planini su u velikoj meri popunjeni, a oni koji nisu rezervisali svoj smeštaj na vreme moraće prilično da se potrude kako bi pronašli slobodan apartman, navode iz Turističke organizacije „Zlatibor “ i dodaju da očekuju dolazak oko 30.000 gostiju. Zlatibor je spreman za ovoliki broj turista, kažu domaćini, uz potvrdu da su svi lokaliteti otvoreni za posetioce.

– Ono što zavređuje najveću pažnju velikog broja turista jeste novootvorena Gold gondola, koja povezuje centar Zlatibora i najviši vrh Tornik. Gondola će raditi svakog dana od 09.30 časova, a početna stanica nalazi se nedaleko od centra i Kraljevog trga, iza zlatiborske pijace. Poslednja vožnja u toku dana, sa početne stanice na Zlatiboru je u 15.00 časova (od Zlatibora ka Torniku), a poslednja vožnja sa krajnje stanice (od Tornika ka Zlatiboru) je u 16.00 časova. Podsećamo da se najdužom gondolom na svetu do sada provozalo preko 30.000 ljudi, za nepunih mesec dana od otvaranja, – saopšteno je iz TO „Zlatibor“.

Bašte su bile pune i pre ovog vikenda na Zlatiboru (Foto: N.Tošić UžiceMedia)


Iako je sneg na Zlatiboru proteklih dana padao manjim intenzitetom, zahvaljujući sistemima za veštačko osnežavanje i temperaturi ispod nule, ski centar Tornik je spreman da primi sve ljubitelje skijanja i zimskih sportova. Radno vreme skijališta je svakog dana od 09.00 do 16.00 časova, a za skijaše i bordere otvorene su sve staze osim crne staze Zmajevac. Na ski centru Tornik nalazi veliki broj ski škola i ski renti gde se može iznajmiti oprema.

U snegu i zimskim aktivnostima može se uživati i u centru Zlatibora. U okviru Avantura parka nalazi se skijaški centar koji se prostire na tri hektara i raspolaže sa tri ski staze. Staze su pokrivene sistemom za veštačko osnežavanje, pa će Ski avantura biti otvorena za posetioce svakog dana od 09.00 do 19.00 časova.

Veliki tematski Dino park svoja vrata posetiocima otvara svakog dana od 10.00 do 17.00 časova, a lokaliteti u okolini Zlatibora takođe će biti otvoreni za obilaske. Stopića pećina radiće sakog dana od 09.30 do 16.30 časova, muzej „Staro selo“ Sirogojno od 09.00 do 16.00 časova, dok je vodopad u Gostilju moguće obići od 09.00 do 16.30 časova svakog dana.

Ljubitelji adrenalinskih aktivnosti na nekoliko lokacija u centru Zlatibora mogu iznajmiti kvadove i četvorotočkaše. Lepo vreme koje meteorolozi najavljuju za predstojeći vikend idelna je prilika da se prošeta nekom od obeleženih pešačkih staza, a mogućnost iznajmljivanja konja i kočija prilika je da se planina istraži na veoma atraktivan i neobičan način.

Dakle, na Zlatiboru za sve ima nešto interesantno, jedni će šetati, dugi se sankati ili skijati, tu je vožnja najdužom gondolom na svetu od centra Zlatibora do Tornika ili vožnja kočijom, baš kao što je to na našoj naslovnoj fotografiji, snimljena je u centru Zlatibora a kao da su u pitanju njujorške ili bečke ulice.

Ovih dana na Zlatiboru (Foto: N.Tošić UžiceMedia)

Na putnom pravcu od Beograda prema Užicu tokom dana su velike gužve, na naplatnoj rampi u Preljini kod Čačka se čeka od sat do dva, piše Ozonpres.

Hroniku Kovid -19 sa najnovijim podacima u februaru, u Užicu i ostalim opštinama Zlatiborskog okruga, možete pogledati u tekstu UžiceMedia.

A aktuelne podatke za Srbiju možete videti na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

- Advertisement -