Za Bogdana će nastupiti gradski bendovi: „Nikad spremni“, „Istureno odeljenje“, „Moondance“ i „Ciklomaster“. Oni su se i okupili sa idejom za pomoć Bogdanu.

Bogdan ima deset godina i nažalost boluje od teške i progresivne bolesti Dišenove mišićne distrofije.

Sta je Dišenova mišićna distrofija?


Dete se rodi zdravo i tek izmedju treće i pete godine pokazuje simptome da ne može dugo da hoda, da se otežano penje uz stepenice, da trpi konstantan bol u nogama.

Bogdan u šestoj godini dobija potvrdu ove grozne bolesti.

Za Bogdana

Kako mu možemo pomoći?

Jedini način je upotreba velike doze kortikosteroida, brojnih suplemenata dostupnih u inostranstvu, kineziterpaije, vežbe, banjska rehabilitacija. Zbog upotrebe kortikosteroida dolazi do zastoja u rastu, zato odnedavno prima i hormon rasta.

Sve ovo ne može zaustaviti progresiju, može je samo donekle ublažiti. A onda između 10 i 12 godine uzima se sposobnost hoda, kasnije dete više nije u stanju ruke da podigne, samo da jede, da se obuče, niti da se umije.

Bolest napada mišiće pluća i na kraju strada srce jer i ono je mišić. Bogdan već sada koristi terapiju za srce, koristi električni skuter za duže deonice.

Deca gube borbu za život u kasnim dvadesetim. Takva je statistika, ali se nadamo da ćemo je pobediti.

Bobo zaslužuje da živi i zaslužuje svu sreću sveta, podjednako kao i sva deca!


Humanitarni koncert je večeras, subota, 28. oktobra, u klubu Gradskog kulturnog centra. Ulaznica za koncert biće dobrovoljni prilog koji možete ostaviti u kutiji koja će se nalaziti na ulazu u GKC.

Početak svirke je u 21:00 čas.

Ovo nam je prilika da još jednom pokažemo koliko srce imaju Užičani!

Sve ove informacije prosleđene su medijima od organizatora humanitarnog koncerta ZA BOGDANA, a mi podsećamo, da su se Užičani do sada u više navrata odazvali u nizu humanitarnih akcija i pomogli deci i mladim ljudima iz ovog kraja da dođu do leka.

Pogledajte i druge tekstove, putopise i reportaže sa stranice Užicemedia.

- Advertisement -