U toku su radovi na rekonstrukciji prostora izdvojenog odeljenja Osnovne škole „Stari grad“ u Turici, za čiju je rekonstrukciju lokalna samouprava kroz Program obnove i unapređenja objekata javne namene obezbedila sredstva preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima.

– Dok traje rekonstrukcija objekta škole učenici predškolskog i nižih razreda, prvog i drugog, pohađaće nastavu u Studentskom domu, gde je prostor prilagođen njihovim potrebama, -izjavila je direktorka OŠ „Stari grad“ Stanimirka Smiljanić Raonić, najavljujući da će učenici trećeg i četvrtog razreda pohađati nastavu u matičnoj školi do završetka radova. U izdvojenom odeljenju škole u Turici ima 170 učenika.

Stanimirka Smiljanić Raonić i Nemanja Nešić

Prema rečima zamenika gradonačelnika Nemanje Nešiča, ovo je trenutno najveća investicija na teritoriji grada, i prvo veće ulaganje u jedan školski objekat.

– Ovo je prva velika rekonstrukcija koja podrazumeva izgradnju potpuno novog objekta  uzimajući u obzir zahteve projektanata, pre svega finansijera, Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima. Kompletna investicija iznosi oko 63 miliona dinara, – izjavio je Nešić, dodajući da su u okviru rekonstrukcije postojećeg objekta predviđeni radovi na izmeni grejanja, zameni stolarije, rekonstrukciji sanitarnih čvorova, izmeni rasporeda prostorija, zameni podova, krovne konstrukcije i izradi fasade.

Kompletnu investiciju finansira Vlada Republike Srbije preko Kancelarije za javna ulaganja, izvođač je valjevska firma „Kej“, a rok za završetak radova je šest meseci.

- Advertisement -