Na užičkom Trgu partizana održan je „Olimpijski trening sa Vojvođanskom bankom“. Promovisan je olimpizam i olimpijske vrednosti među učenicima osnovnoškolskog uzrasta.

Deca su se nadmetala u znanju i sportu, a učestvovali su učenici gradskih osnovnih škola: „Dušan Jerković“, „Nada Matić“, „Stari grad“,  „Aleksa Dejović“, kao i „Prva osnovna škola Kralja Petra II“.

Đaci su se takmičiili u atletici, odbojci, rukometu, košarci, a u realizaciji edukativnih radionica radili su treneri sa višegodišnjim iskustvom kako bi im približili prednosti i lepote bavljenja sportom.

Učenici iz OŠ „Dušan Jerković“ bili su najspretniji pa su, uz neophodnu dozu sreće, osvojili za svoju školu vrednu nagradu.

U nadmetanju za najviši plasman i nagradu od 120.000 dinara u sportskoj opremi i rekvizitima, koju je obezbedila Vojvođanska banka, učestvovalo je po 25 učenika iz pet užičkih osnovnih škola.

Svečanosti otvaranja manifestacije prisustvovali su Ivan Stanisavljević, zamenik gradonačelnika Grada Užica i Aleksandar Jovanović, direktor filijale Vojvođanske banke u Užicu.

Aleksandar Jovanović, direktor filijale Vojvođanske banke i Ivan Stanisavljević, zamenik gradonačelnika 

Već su organizovana tri „Olimpojska treninga“ u Nišu, Kikindi i Pirotu, pa je podržana ideja Olimpijskog komiteta Srbije i Vojvođanske banke da trening bude organizovan u više gradova Srbije, kako bi motivisali što veći broj dece da treniraju i bave se nekim sportom.

- Advertisement -