Uhapšenim funkcionerima Opštine Požega, produžen je pritvor na 30 dana, nakon jučerašnjeg saslušanuja, potvrdila je za Radio Slobodna Evropa, Jasmina Aleksić, zamenica postupajućeg tužioca Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog  tužilaštva u Kraljevu.

Pre dva dana policija je uhapsila predsednika opštine Milana Božića, predsednicu Skupštine opštine Zoricu Mitrović i njen suprug Milinko Mitrović, kao i načelnik opštinske uprave Velimira  Maksića,  zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja i bio im je određen pritvor  do 48 sati.

Policija je tada uhapsila i Vladimira Gavrilovića odgovorno lice Agencije za procenu nekretnina „Gorski Ivanjica“, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivicno delo zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom i produženo krivično delo falsifikovanje isprave.

Suprugu Zorice Mitroviću, Milinku Mitroviću, ukinut je pritvor i omogućeno da se brani sa slobode. Uhapšen je jer je prilikom pretresa stana kod njega  pronađeni pištolj i puška za koje nema dozvolu.

N.I.

- Advertisement -