Hapšenje u Užicu i Požegi dogodilo se tokom dana. Najpre je brzom i efikasnom akcijom, užička policija uhapsila M. B. (30) iz Užica, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo u pokušaju.

On se sumnjiči da je noćas u Požegi, nakon verbalne rasprave, nožem ubo dvadesetogodišnjeg mladića u grudni koš i naneo mu teške telesne povrede.

Dvadesetogodišnji mladić zbrinut je u Opštoj bolnici u Užicu.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Hapšenje u Užicu i Požegi: Uhapšena dva lica u Požegi

Intenzivnim radom, požeška policija uhapsila U. V. (20) i N. N. (23) iz Požege, zbog postojanja sumnje da su izvršili krivično delo izazivanje opšte opasnosti.

Oni se sumnjiče da su, u noći 27. jula, u Požegi zapalili automobil „folksvagen“, koji je bio parkiran u jednoj garaži.

U ovom požaru niko nije povređen.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Požegi, navedeno je u saopštenjima Ministarstva unutrašnjih poslova, odeljenja u Užicu i Požegi.

Užička policija (Foto: Iz arhive UžiceMedia)

Prilika je da osim saopštenja MUP-a, koja često objavljujemo, podsetimo da unutrašnje poslove državne uprave obavlja Ministarstvo unutrašnjih poslova.

U Republici Srbiji poslove državne uprave utvrđene zakonom i propisima donetim na osnovu zakona obavljaju ministarstva. Ona primenjuju zakone i druge propise i opšte akte Narodne skupštine i Vlade Srbije, kao i opšte akte predsednika Republike; rešavaju u upravnim stvarima; vrše upravni nadzor nad obavljanjem poverenih poslova i dr.

Unutrašnji poslovi su zakonom utvrđeni poslovi čijim obavljanjem nadležni republički organi ostvaruju bezbednost Republike i njenih građana i obezbeđuju ostvarivanje njihovih Ustavom i zakonom utvrđenih prava.

Unutrašnji poslovi obavljaju se na način kojim se svakom čoveku i građaninu obezbeđuje jednaka zaštita i ostvarivanje njegovih Ustavom utvrđenih sloboda i prava.

U obavljanju unutrašnjih poslova mogu se primenjivati samo mere prinude koje su predviđene zakonom i kojima se sa najmanje štetnih posledica po građane, kao i njihove organizacije, preduzeća, ustanove i druge organizacije, postiže izvršenje poslova… Više detalja o nadležnostima na sajtu MUP-a.

Hroniku kovid – 19 tokom avgusta možete videti na UžiceMedia.

Hroniku kovid -19 tokom jula u Užicu i ostalim opštinama Zlatiborskog okruga možete pogledati u tekstu UžiceMedia.

Aktuelne podatke za Srbiju na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

- Advertisement -