Užice kulturni sadržaji: ovih dana izdvajamo nekoliko događaja koji zavređuju pažnju, među kojima je predstavljanje publikacije „Vremena više nema: razgovori sa Radom Jovanovićem“, autora Zorana Jeremića, zatim koncert Tijane Dapčević, a u Krčagovu se može pogledati zanimljiva izložba. 

Promocija knjige Zorana Jeremića

U petak 30. septembra, u 19 časova biće održano predstavljanje publikacije „Vremena više nema: razgovori sa Radom Jovanovićem“ autora Zorana Jeremića

U programu učestvuju: Slobodan Simić, dr Ana Stišović Milovanović, Toni Stanković, Zoran Žeravčić i Zoran Jeremić.

Koncert Tijane Dapčević

Regionalna pop zvezda, Tijana Dapčević nastupiće u petak, 30. septembra, u 20:00 časova u Gradskom kulturnom centru u Užicu.

Njena muzika je obogaćena različitim žanrovima i od nje uvek očekujemo nešto novo, neočekivano. Kroz njene pesme možemo da primetimo uticaj džez i bluz muzike kao i srpske i makedonske tradicionalne muzike.

Ulaznice se mogu kupiti u pretprodaji po ceni od 800 dinara svakog dana, osim nedelje, od 08:00 do 23:00 časa.

Izložba „Povratak glupih slika“

U rubrici Užice kulturni sadržaji i o zanimljivoj izložbi Žolta Kovača pod nazivom „Povratak glupih slika“ koja je njegov umetnički projekat, a Ana Ereš kaže da umetnik „u gluposti pronalazi vitalnost duhovitog demistifikatora slikarstva“.

Kovač glupe slike u svoj opus uvodi 2008. godine kada, „referišući na banalnost kao dominantni označitelj javnog života, u slikarstvu ispituje mogućnosti banalizacije kao postupka stvaranja slike.“

Po završetku Matematičke gimnazije u Beogradu 1994. godine Žolt Kovač upisuje Fakultet likovnih umetnosti u Beogradu, odsek slikarstvo, na kom i magistrira 2002. godine. Doktorske studije umetnosti završava 2016. godine na istom fakultetu.

Žolt Kovač, izložba u Krčagovu (Foto: Galeroija „Reflektor“/Printscreen)

Od 2000. do 2002. godine pohađao Školu za istoriju i teoriju slike pri Centru za savremenu umetnost u Beogradu. Priredio 27 samostalnih izložbi. Izlagao na svim bitnijim izložbama u zemlji (Oktobarski salon, Memoriijaln Nadežde Petrović, Pančevačko bijenale…).

Učestvovao na stotinak grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu (Slovenija, Nemačka, Austrija, Norveška, Poljska, Slovačka, Mađarska, Francuska, Češka, Estonija, Grčka, SAD, Rusija, Makedonija). Radi kao profesor strukovnih studija na Akademiji tehničkih strukovnih studija Beograd, odsek Beogradska politehnika, gde je šef Katedre za likovne i digitalne umetnosti i rukovodilac marketinga. Suosnivač internet magazina za savremenu umetnost Supervizuelna (www.supervizuelna.com). Svirao bas gitaru u alternativnoj rok grupi Jarboli. Živi u Beogradu.

Izložba se može videti u Galeriji „Reflektor“, u zgradi bivše kasarne u Krčagovu.

Hroniku kovid – 19 tokom septembra možete pogledati na Užicemedia.

Aktuelni podaci o kovidu za Srbiju na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

Najvažnije servisne informacije tokom septembra možete pogledati OVDE

- Advertisement -