Užice čistiji grad – priključak na gasovod koštaće 540 evra, saopštili su predstavnici Grada i preduzeća „Užice gas“, navodeći da je u cenu uračunat i PDV, a iznos je moguće platiti na 24 mesečne rate.

Priključak na gasovod, do kraja ove godine, vlasnici individulanih stambenih objekata plaćaće 540 evra sa uračunatim PDV-om, a u okviru akcije „Užice čistiji grad“. Odlukom preduzeća „Užice gas“ i Grada Užica oni koji su zainteresovani već od sutra moći će da se prijave za priključenje na gasovodnu mrežu.

Tokom  akcije realizovane prošle godine, a prema podacima „Užice gasa“ urađen je 531 priključak.

Užice čistiji grad – Priključak i na rate

Kako naglašavaju u tom preduzeću važno je da građani koji su zainteresovani već narednih dana u upravi preduzeća u Sevojnu podnesu zahteve, a cenu od 540 evra sa uračunatim PDV-om moći će da plate na 24 mesečne rate.

Dodatna pogodnost je i mogućnost nabavke kotlova na gas uz subvencije Grada i resornih ministarstava koje je prethodne godine ostvarilo 384 vlasnika individualnih porodičnih objekata i 50 vlasnika stanova u stambenim zgradama.

U Odeljenju za zaštitu životne sredine nadaju se da će ove godine ranije biti objavljen i konkurs za mere energetske efikasnosti, kako bi svi koji su zainteresovani i ispunjavaju uslove na vreme nabavili kotlove i odradili ostale neophodne procedure.

Za ovu ali i ostale mere energetske efikasnosti budžetom Grada opredeljena su sredstva u iznosu od blizu 80miliona dinara.

Koliko je priključak koštao ranije?

Podsećamo, priključak na gasovod su građani Užica u toku 2020. godine plaćali 780 evra. Ranijih godina Užičani su morali priključak plaćati i više, u jednom peirodu to je bilo i preko hiljadu evra.

A za mere energetske efikasnosti  iz budžeta Grada Užica u 2021. godini izdvojeno je 54 miliona dinara.

Jeftiniji priključak na gosovod do kraja godine (Foto: Iz arhive UžiceMedia)

Hroniku kovid – 19 tokom februara možete pogledati na UžiceMedia.

Hroniku kovid -19 tokom januara možete pogledati na UžiceMedia.

Aktuelne podatke za Srbiju na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

A najvažnije servisne informacije u Užicu možete pogledati OVDE.

- Advertisement -