TROJE POVREĐENO U pucnjavi na Aleksića mostu

U pucnjavi na Aleksića mostu, u Užicu, koja se dogodila nešto posle 13:00 časova tri osobe su povređene, zbrinute u bolnici.

105

Troje povređeno u današnjoj pucnjvi koja se dogodila u blizini užičke osnovne škole na Aleksića mostu.

U pucnjavi koja se dogodila u Užicu nešto posle 13:00 časova troje povređeno. Pošto se pucnjava dogodila u blizini osnovne škole, sva deca su dobro, preneli su mediji.

U užičku bolnicu primljene su tri povređene osobe, svi su van životne opasnosti, potvrdio je za Radio Lunu direktor Opšte bolnice Dragan Damjanović, dodajući da je “jedna osoba primljena na ortopediju sa povredom lakta, dok druge dve osobe imaju povrede glave”.

Prema rečima očevidaca, do pucnjave je došlo kada je iz vozila marke „mercedes“ u pokretu pucano na muškarce koji su se nalazili na motorima. Putnički automobil zatim je produžio ka naselju Terazije, javio je RTS.

Za napadačem se traga, policija je sa svojim ekipama na licu mesta i vrše uviđaj.

21. oktobar

Uhapšena lica za kojim je policija tragala

Šestorica muškaraca iz Bajine Bašte koja su, sa još trojicom Užičana učestvovala u fizičkom obračunu i pucnjavi u centru Užica, a koja su bila u bekstvu, uhapšena su tokom prethodne noći.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Užicu uhapsili su S.A.(1993), M.M.(1992), N.D.(2004), M.S.(1996), B.M.(2000) i A.S.(2002), svi iz Bajine Bašte, zbog postojanja osnova sumnje da su juče u centru Užica naneli teške telesne povrede u saizvršilaštvu Užičanima A.L.(1980) i M.M.(1983), navedeno je u saopštenju.

„Sumnja se da je u Ulici Lazara Mutape, nakon kraće svađe, došlo do fizičkog sukoba između A.L. i M.M. i osumnjičenih F.Ž.(1992) iz Užica i S.A.(1993), M.M.(1992), N.D.(2004), M.S.(1996), B.M.(2000) i A.S.(2002).

Kako se sumnja, tom prilikom A.L. je iz pištolja ispalio dva projektila i pogodio F.Ž. zbog čega mu se na teret stavljaju krivična dela ubistvo u pokušaju i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih naprava, dok se M.M. sumnjiči za ubistvo u pokušaju u pomaganju i nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih naprava.

Nakon toga, uhapšeni Bajinobaštani naneli su teške telesne povrede A.L. i M.M, i udaljili se automobilom u nepoznatom pravcu. Policija ih je sinoć oko 22:30 časova pronašla u mestu Višesava kod Bajine Bašte i uhapsila, a po nalogu višeg javnog tužioca određeno im je zadržavanje do 48 časova.

Osumnjičeni A.L. se nalazi na lečenju i biće mu određena mera zadržavanja, a F.Ž. koji se, takođe, nalazi u bolnici biće određena mera zadržavanja zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo učestvovanje u tuči. Osumnjičenom M. M. koji je iz užičke bolnice prebačen na dalje lečenje u Beograd, određena je mera zadržavanja“, navedeno je u saopštenju policije.

23. oktobar

Policajci greškom pretukli trojicu učenika, jureći učesnike pucnjave u Užicu

Policajci iz Bajine Bašte i Užica greškom su pretukli trojicu mladića iz Bajine Bašte, jer su sumnjali da su učestvovali u pucnjavi i fizičkom obračunu kriminalaca, koji se dogodio u petak, 20. oktobra, u centru Užica.

To tvrde roditelji trojice mladića, od kojih su dvojica maloletnici, i najavjuju prijave protiv policajaca. Policijska uprava Užice o tome se zvanično ne oglašava, a bajinobaštanska policija je, kako Danas saznaje, pokrenula istragu.

U Višem javnom tužilaštvu u Užicu tvrde da, prema saznanjima koje, za sada, poseduju, „policija nikoga nije tukla“, već je trojicu momaka izvukla iz automomobila „fijat panda“, kojim su se prevozli iz Užica u Bajinu Baštu, i oborila ih na zemlju, zbog sumnje da su učestvovali u pucnjavi u Užicu.

Roditelji najavili krivične prijave, piše Danas.

- Advertisement -