Trka ubrzanja na 402 metra u organizaciji ,,OVERBOOST Racing Team-a”, biće održana 11. i 12. juna, na Aerodromu ,,Ponikve” gde se očekuje nadmetanje više od 100 takmičara iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske od koji su mnogi učesnici regionalnih i evropskih takmičenja u ovoj sportskoj disciplini.

Ljubitelje automobilizma očekuju i takmičenja u izgledu automobila (tzv. styling) sa više od 200 izlagača svojih četvorotočkaša, te   nadmetanje u jačini  ozvučenja u autu (tzv. DB drag).

Oba dana (subota i nedelja) biće organizovano takmičenje u trkama ubrzanja na 402 metra, tzv. Street race, po klasama na osnovu vremena, tj. sekundi koje vozači automobilima ostvaruju na 402 metra. Vozi se od klase 16 do klase 10 uz mogućnost otvaranja i nižih jer trkači konstantno unapređuju svoja vozila i podižu snagu i brzinu istih.

Trka ubrzanja – učestvuju automobili najrazličitijih kategorija

Posebnu draž takmičenja predstavlja činjenica da u nadmetanju učestvuju automobili najrazličitijih kategorija, od onih koji se svakodnevno voze na ulici, do onih pravih trkačkih, s prerađenih motorima i ostalim modifikacijama.

U nedelju, 12. juna, biće organizovana još dva takmičenja, Tjuning i stajling u organizaciji “VagClub Serbia”, na kome će svoje automobile izložiti više od 200 učesnika i boriti se za ulazak u top 20 na osnovu ocenjivanja celokupnog izgleda automobila i nadmetanje u glasnoći i kvalitetu ugrađenih muzičkih uređaja u vozilu, tzv. DB drag.

Domaći i regionalni takmičari će nakon skoro 15 godina, kada je u Srbiji 2007. godine poslednji put organizovana trka na aerodromu (Aerodrom Batajnica) u ovoj sportskoj disciplini, imati priliku da se na pisti užičkog aerodroma prikazu umeće u vožnji i ubrzanju na 402 metra. Staza širine 47 i dužine 1800 metara biće idealno mesto za nadmetanje vozača čiji automobili razvijaju neverovatne brzine i kroz cilj prolaze i sa više od 250 km/h.

Kako bi posetiocima pružili potpuno uživanje u čarima automobilskog sporta, trkački vikend biće upotpunjen i najavljenim nastupom dvojice šampiona Srbije u driftu i performansom Radislava Mihajlova, poznatijeg kao Rade Stant, koji će izvodi trikove što na prednjem, što na zadnjem točku svog motocikla.

Trka ubrzanja se može pratiti na ponikvama a cena ulaznica za posetioce je 300 dinara. Detaljnije informacije o redosledu dešavanja i pratećim sadržajima dvodnevnog automobilskog spektakla na Ponikvama posetioci mogu pogledati na Instagram stranici Overboost Racing Team.

„Zahvaljujemo se Gradu Užicu na podršci u organizaciji i obezbeđenju svih bezbednosnih preduslova kako bi svi učesnici, takmičari i posetioci mogli da uživaju u adrenalinskom vikendu. Zahvaljujemo se i našim sponzorima bez čije pomoći ne bi bilo moguće organizovati događaj na ovakvom nivou: Turbo servis Užice, Atlas 24h pomoć na putu, VODAVODA, SDC, Sticker planeta i VagSpeedShop Performance Center“, navedeno je u saopštenju Sportskog udruženja„OVERBOOST RACING TEAM„, organizatora takmičenja.

Trka ubrzanja na 402 metra na Ponikvama u organizaciji ,,OVERBOOST Racing Team-a (Foto: Racing Team/Printcreen)

Hroniku kovid – 19 tokom maja i juna možete pogledati na UžiceMedia.

Aktuelne podatke za Srbiju na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

Najvažnije servisne informacije tokom juna možete pogledati OVDE.

- Advertisement -