Prilikom posete Aerodromu Ponikve,Saša Vlaisavljević v.d. generalnog direktora Aerodroma „Nikola Tesla“ Beograd uručio je donaciju beogradskog aerodroma koju čine štampači za čeking šaltere i oprema za gejtove i čekaonice i tom prilikom je izjavio da će Aerodrom „Nikola Tesla“ nastaviti da pomaže dalje aktivnosti na Ponikvama koje će omogućiti da na njemu otpočne saobraćaj.

Vlaisavljević je najavio i da će za desetak dana biti održan sastanak u Beogradu na kojem će biti potpisan ugovor o poslovno tehničkoj saradnji ova dva aerodroma koji će sadržati načine i oblike pomoći Aerodroma „Nikola Tesla“ Aerodromu Ponikve.

Osim toga, u planu je formiranje i stručnog tima koji će činiti najbolji inženjeri  Aerodroma „Nikola Tesla“ u sferi razvoja, investicija, tehnike i bezbednosti koji će uraditi Studiju održivog razvoja Aerodroma Ponikve. Po rečima Vlaisavljevića, Aerodrom „Nikola Tesla“ ostvario je rekordne rezultate u poslovanju u poslednje četiri godine i  smpreman je da Ponikvama pomogne ubuduće i finansijski.

Pre dve godine zahvaljujući donaciji Aerodroma „Nikola Tesla“ od oko 50 miliona dinara izgrađena je pristanišna zgrada na aerodromu Ponikve. Od tada pa do danas rešavani su infrastrukturni problemi, a preostalo je i oko 16 miliona dinara koji će biti uloženi u nastavak ograđivanja aerodroma na Ponikvama u dužini od oko devet kilometara, a ti radovi počeće za desetak dana.

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković je zahvalio i Aerodromu „Nikola Tesla“ i Vladi Srbije na dosadašnjoj pomoći i istakao da je grad Užice ove godine iz budžeta izdvojio 50 miliona dinara  koji će biti utrošeni u  završetak postvljanja ograde na aerodromskoj pisti, a  stekli su se svi uslovi da budu rešeni i značajni infrastrukturni problemi.

Tako je, prema rečima Petkovića postignut dogovor sa EPS-om koji je do sada uložio značajna sredstva u izgradnju trafostanice, da struja stigne do pristanišne zgrade, a zatim će biti rešavani problemi vodosnabdevanja.

-Spremni smo za dalji nastavak aktivnosti na aerodromu na Ponikvama, ali uz pomoć onih koji imaju više od nas. Te buduće aktivnosti odnose se na završetak piste i radova za svetlosnu signalizaciju,- izjavio je Petković.

Po njegovim rečima, dosta se očekuje i od buduće Studije održivog razvoja, jer će ona trasirati glavne pravce daljeg razvoja Aerodroma Ponikve.

- Advertisement -