Povodom Savindana članovi Gradskog veća prihvatili su predloge Pedagoškog saveta i kolektiva Predškolske ustanove i dodelili zahvalnice Gordani Petrović, vaspitačici u Predškolskoj ustanovi „Užice“, Snežani Nedeljković, profesorki istorije u Tehničkoj školi „Radoje Ljubičić“ i Zorici Jeremić, profesorki razredne nastave u OŠ „Nada Matić“ za njihov doprinos kvalitetnom obrazovanju i vaspitanju i unapređenju obrazovno-vaspitnog rada.

Zahvalnice je u Tehničkoj školi „Radoje Ljubičić“uručila gradonačelnica dr Jelena Raković Radivojević koja je poručila prosvetnim radnicima i svim ostalim da su marljivost, posvećenost i rad na prvom mestu.

– Životno delo Svetog Save zasnovano na mudrosti, duhovnosti, veri i časti treba da bude trajno opredeljenje svih nas, – rekla  je gradonačelnica Raković Radivojević.

Gordana Petrović i Snežana Nedeljković (Foto: UžiceMedia)

Zahvaljujući se na gradskoj nagradi Snežana Nedeljković, profesorka istorije Tehničke škole „Radoje Ljubičić“ rekla je radi 26 godina u školi i da se ovoj zahvalnici ne raduje samo ona, nego svi oni koji su bili uz nju u toku realizacije svih aktivnosti zbog kojih je i dobila ovu nagradu.

– Sve što sam radila na polju prosvetnog i humanitarnog rada bilo je uz podršku mojih kolega, minulih generacija učenika, moje porodice kao i članica Kola srpskih sestara koji su uvek bili uz mene u toku ovog rada, – rekla je Nedeljković.

Gordana Petrović, vaspitačica (Foto: UžiceMedia)

Gordana Petrović, vaspitačica u „Poletarcu“ naglasila je da je srećan i zadovoljan vaspitač i da je ovaj posao jako odgovoran i složen.

– Moja poruka zašto sam zadovoljna i srećna, ne samo danas, nego 34 godine je da sam svoj život posvetila deci, rodila četvoro, gajila i izvela na put stotine dece. Deca su ta koja gledaju nas i traže da na ličnom primeru pokažemo kako dalje. A posao vaspitača mora biti timski i hvala kolegama koje su to prepoznale i predložile me, hvala svima, – rekla  je Petrović.

Prisutnima se obratila i Danijela Nenadić, direktorka Tehničke škole „Radoje Ljubičić“ jer je pored slave na Savindan i Dan škole.

Danijela Nenadić, direktorka (Foto: UžiceMedia)

– Ova godina je za nas izuzetno važna iz više razloga jer obeležavamo 30 godina rada, izašao je i 30 broj časopisa „Petlja“ koji je osvojio drugo mesto za školski časopis i prvo za naslovne strane, a čast nam je i priznanje grada za prosvetnog radnika koje je dodeljeno našoj koleginici Snežani Nedeljković, profesorki istorije, koja je i predsednik Društva istoričara Užica i koja se istakla humanitarnim i prosvetnim radom, – rekla je Nenadić.

Hroniku Kovid -19, sa najnovijim podacima u Užicu i ostalim opštinama Zlatiborskog okruga, možete pogledati na linku UžiceMedia.

A aktuelne podatke za Srbiju možete videti na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

- Advertisement -