Ideja o održavanju sednica Gradskog veća van grada, po rečima gradonačelnika Tihomira Petkovića, nastala je iz potrebe da se gradsko rukovodstvo upozna sa problemima sa kojima se susreću meštani drugih sredina, u ovom slučaju Bele Zemlje i okolnih mesnih zajednica.

U prethodnih nekoliko godina pokrenuli smo više ozbiljnih projekata na teritoriji ove tri mesne zajednice, a imamo nameru da završimo započeto i da krenemo sa nekim važnim novim investicijama. Kad je u pitanju Bela Zemlja, naša kompanija „Prvi partizan“ je krenula sa izgradnjom novog fabričkog objekta i treba za godinu, dve da omogući prijem 200 radnika, što je značajno za građane koji žive na teritorijama ovih mesnih zajednica, jer će oni sigurno biti prvi kanditati za posao. Nastojaćemo da podignemo industrijsku zonu preko puta lokacije gde se radi pomenuta fabrika. To će biti prva zelena industrijska zona u Srbiji u skladu sa najvišim ekološkim standardima. Ne treba da se plaše ljudi koji tu žive i imaju vikendice u blizini, jer nisu planirane fabrike koje će da zagađuju životnu sredinu već industrija koja se uklapa u visoke ekološke standare, – rekao je Petković.

Gradonačlenik očekuje da najkasnije do kraja maja počne sa radom dečiji vrtić na Beloj Zemlji u koji je uloženo u 2012. godini oko 83 hiljade evra za kupovinu objekta, a u protekle tri godine negde oko 200 hiljada evra za rekonstrukciju objekta.

Sa sednice Gradskog veća na Beloj Zemlji (Foto: Grad Užice)

Osim toga radiće se na gasifikaciji, izgradnji crkve koju su počeli građani Bele Zemlje, a grad je opredelio 600 hiljada dinara za ovu namenu. Doneta je odluka da se izdvoji još oko 700 hiljada dinara za završetk crkve.

Planirano je da Putevi Srbije rade rehabilitaciju magistralnog pravca od Užica do Sušice u dužini od 15 km, a gradske službe su zatražile tražile da u okviru te rehabilitacije budu izgrađeni trotoari, stajališta i rasveta uz magistralu.

Sednica Gradskog veća Grada Užica održana je na Beloj Zemlji uz prisustvo predstavnika građana mesnih zajednica Kačer, Ljubanje i Bela Zemlja. Ovo je druga sednica održana izvan Gradske kuće, posle one krajem decembra prošle godine u Sevojnu.

- Advertisement -