18.2 C
Užice
четвртак, јул 18, 2024
Naslovna Ključne reči SVETI SAVA

Ključna reč: SVETI SAVA

Školska slava SVETI SAVA Obeležava se u užičkom kraju

Sveti Sava, Savindan slavi se od polovine 19. veka se slavi kao školska slava. Srpska pravoslavna crkva danas slavi dan svog utemeljivača. Sveti Sava je slavljen i kao zaštitnik zanata.

Školska slava SVETI SAVA

Srpska pravoslavna crkva slavi dan svog utemeljivača. Savindan se slavi kao školska slava od polovine 19. veka. Povodom Savindana dodeljene zahvalnice grada Užica za doprinos unapređenju obrazovno - vaspitnog rada.

SVETI SAVA ŠKOLSKA SLAVA

Od polovine 19. veka Savindan se slavi kao školska slava. Srpska pravoslavna crkva danas slavi dan svog utemeljivača. Sveti Sava je slavljen i kao zaštitnik zanata.

OSNOVNA ŠKOLA „DUŠAN JERKOVIĆ“ Krećući se stazama Svetog Save

Učenici i nastavnici OŠ "Dušan Jerković" slavili su školsku slavu čitave nedelje, crtali su lik dragog svetitelja, pisali stihove, učili o njegovom životu i radu. Izrađivali su se panoi, zidne novine i prezentacije, snimale recitacije i klipovi.

PROSLAVA SAVINDANA U OSNOVNOJ ŠKOLI „NADA MATIĆ“

Zbog koronavirusa program obeležavanja Savindana ove godine u "Nadi Matić" obuhvata nekoliko virtuelnih izložbi likovnih radova učenika mlađih i starijih razreda na temu Svetog Save, izložbu likovnih radova u holu škole rađenih u različitim formatima i različitim slikarskim tehnikama iste tematike, dve instrumentalne kompozicije izvedene na flauti i klarinetu, kazivanje stihova o Svetom Savi uz prigodnu muzičku podlogu.

SVETOSAVSKE ZAHVALNICE GRADA UŽICA

Zahvalnice su dodeljene Gordani Petrović, vaspitačici u Predškolskoj ustanovi "Užice", Snežani Nedeljković, profesorki istorije u Tehničkoj školi "Radoje Ljubičić" i Zorici Jeremić, profesorki razredne nastave u OŠ "Nada Matić".

SVETI SAVA Školska slava

Srpska pravoslavna crkva danas slavi dan svog utemeljivača. Sveti Sava je slavljen i kao zaštitnik zanata. Savindan se slavi kao školska slava.od polovine 19. veka.

OBELEŽEN SAVINDAN U UŽIČKOM KRAJU

Škole u užičkom kraju obeležile Savindan svečanim akademijama, izložbama, priredbama… Školska slava Sveti Sava u Osnovnoj školi „Dušan Jerković" obeležena uz program u kome su učestvovali učenici.

PROSLAVA SAVINDANA U UŽIČKOM KRAJU Svetosavski duh, zajedništvo, budućnost na temeljima...

Škole, predškolske ustanove u užičkom kraju obeležiće Svetog Savu nizom svečanih akademija, izložbi, ali i predstavljanja časopisa.
- Advertisement -
2,036FanovaLajkuj
996PratilacaZaprati
19PretplatniciPretplatite se

POPULARNO

NAJNOVIJE