Sneg na planinama napadao, otežan saobraćaj. Za sada su, kako nadležni tvrde, prohodni svi magistralni putevi, a zbog najavljenih novih padavina oprez u vožnji. I dalje važi zabrana za kamione sa prikolicom i šlepere.

U brdskim i planinskim predelima užičkog kraja tokom noći došlo je do povećanja snežnog pokrivača,

Najviše posla u Zlatiborskom okrugu putari su imali preko Zlatibora i u Novoj Varoši.

U užičkom kraju od noćas sneg pada u višim predelima, a od jutros i u nižim predelima blago provejavaju pahulje.

Snežni pokrivač na Zlataru visine je do 20 centimetara, što nije neuobičajeno za ovaj kraj u ovo doba godine. Bez struje je jedno selo, a električari na terenu uklanjaju kvar.

Sneg na planinama napadao poprilično, pa tako u mestu Rudno, na obroncima Golije, kao i na Goču, ima i do 30 centimetara snega, javlja RTS. Delovi ovih planina su bez struje zbog kvarova na dalekovodima.

Kiša u nižim predelima će od sredine dana i posle podne sa daljim padom temperature preći u sneg.

Više padavina biće na jugozapadu, jugu, jugoistoku i istoku Srbije. U nižim i brdskim predelima očekuje se formiranje snežnog pokrivača visine od 5 do 20 centimetara, na planinama lokalno i više od 30 centimetara.

Duvaće slab i umeren, povremeno i jak severozapadni vetar.

Zlatibor noćas obeleo, napadalo i do 20 cm snega (Foto: V.L. UžiceMedia)

U nedelju će, kako najavljuju meteorolozi RHMZ, biti umereno do potpuno oblačno, hladno i vetrovito, mestimično sa kratkotrajnim snegom. Najviša dnevna danas u Srbiji do 5 stepeni. Više padavina očekuje se na istoku i jugoistoku zemlje, ali će ta količina padavina biti manja u odnosu na subotu.

Za sada su, kako nadležni tvrde, prohodni svi magistralni putevi, a zbog najavljenih novih padavina oprez u vožnji. I dalje važi zabrana za kamione sa prikolicom i šlepere.

Pogledajte i druge tekstove, putopise i reportaže sa stranice Užicemedia.

- Advertisement -