Monografiju je nastala povodom četiri decenije umetničkog rada i penzionisanja glumca užičkog pozorišta Slobodana Ljubičića, koju je priredio novinar i književnik Zoran Jeremić, suizdavači su Udruženje Kolektiv Užice, Biblioteka “Ljubiša R. Đenić” iz Čajetine i Crveni krst Užice. Monografiju je štampala užička štamparija BRATIS.

Na 144 strane našle su sve najznačajnije činjenice o četrdesetogodišnjem umetničkom radu Slobodana Bobana Ljubičića, prvaka Narodnog pozorišta iz Užica. Monografije je sastavljena iz četiri celine. Najviše stranica zauzimaju zapisi o Slobodanu Ljubičiću iz pera njegovih kolega i saradnika sa kojima je decenijama delio dobro i zlo na „daskama koje život znače“.

Priređivač Zoran Jeremić uradio je veliki intervju sa Slobodanom Ljubičićem („Licem u lice“), u monografiji su pozorišne kritike, spisak Ljubičićevih uloga i nagrada. Monografija sadrži nekoliko stotina fotografija, iz skoro svih Ljubičićevih predstava, filmskih i televizijskih uloga, piše Zoran Žeravčić na portalu Kolektiv Užice.

Promocija je zakazana za večeras, sreda, 14. oktobar, u 19 sati u holu Narodnog pozorišta Užica.

- Advertisement -