15.6 C
Užice
понедељак, јун 24, 2024
Naslovna Ključne reči GUČA

Ključna reč: GUČA

ZAVRŠENA GUČA Najbolji orkestar Bojana Ristića

Sinoć je dodelom nagrada najboljima završen 62. Dragačevski sabor trubača. Po oceni publike najpopularniji trubač je Milenko Filipović iz Užica, kome je uručena "Zlatna truba". A štpo se tiče užičkog kraja nagrada za najbolje odsvirano kolo pripala je orkestru "Braće Ilić" iz Požege.

SABOR TRUBAČA Guča – prestonica trube

Sabor trubača Guča, tradicionalna smotra trube, manifestacija koja u ovom dragačevskom gradiću okupi i do milion posetilaca iz zemlje i sveta. Svoje snage odmere najbolji trubački orkestri, među njima su Užičani gotovo uvek nosioci nekih od nagrada. A trubačkih okupljanja ima i na drugim mestima, poput Zlatibora, Ježevice...

ORKESTAR IVANA JOVANOVIĆA NAJBOLJI NA ZLATIBORSKOM SABORU TRUBAČA

Orkestar Ivana Jovanovića iz Užica proglašen je za najbolji na 46. Saboru trubača na Zlatiboru, a po oceni stručnog žirija za finalno takmičenje 59. Sabora trubača u Guči koje će se održati od 8. do 11. avgusta direktno su se plasirala četiri orkestra.

PREDTAKMIČENJE ZA GUČU „Zlatibore moj zeleni bore“

Sabor trubača zapadne Srbije, predtakmičenje za Guču, održaće se u dane vikenda na Kraljevom trgu na Zlatiboru.

POBEDNICI SABORA U GUČI: Među najboljima dva orkestra iz užičkog kraja

Stefan Mladenović trubač iz Vranja pobednik je 58. Sabora trubača, titula najboljeg orkestra pripala je Marku Gligorijeviću iz Bajine Bašte.

POJAČANA POLICIJSKA KONTROLA Na prilazima Guči, zbog sabora trubača

U vreme trajanja trubačke manifestacije u Guči predviđena je pojačana policijska kontrola.

58. DRAGAČEVSKI SABOR TRUBAČA Najbolje zvuči truba u Guči

I ove godine na Saboru trubača svoje umeće pokazaće najbolji orkestri iz Srbije. Užički kraj ima svoje predstavnike na ovom takmičenju.

NAJBOLJI ORKESTAR IVANA JOVANOVIĆA na Saboru trubača na Zlatiboru

Najbolji trubač prema oceni stručnog žirija je Ivan Papić iz orkestra Ljubivoja Dikovića, a prema oceni žirija publike i novinara titula najboljeg trubača pripala je Igoru Mitriću.

SABOR TRUBAČA Predtakmičenje za GUČU Zlatibore, moj zeleni bore

Sabor trubača je manifestacija koja okuplja orkestre, pevačke grupe i kulturno-umetnička društva koja neguju izvorno narodno stvaralaštvo i čuvaju od zaborava folklor i etno kulturu.

SABOR TRUBAČA krajem jula na Zlatiboru, a potom GUČA u avgustu

Sabor trubača i smotra narodnog stvaralaštva, održaće se na Zlatiboru 28. i 29. jula. Ovo je  predtakmičenje za Dragačevski sabor trubača u Guči.
- Advertisement -
2,036FanovaLajkuj
996PratilacaZaprati
19PretplatniciPretplatite se

POPULARNO

NAJNOVIJE