Naslovna Ključne reči TRUBE

Ključna reč: TRUBE

VELIKA JEŽEVICA Memorijalni koncert trubača

Na Preobraženje, u subotu, 19. avgusta, je 7. Memorijalni koncert trubačkih orkestara „Svetozar Lazović Gongo“ u Velikoj Ježevici, u znak sećanja na ovu trubačku legendu. Gondo je nosilac brojnih priznanja a prijatelji i poštovaoci su mu 2016. godine podigli spomenik kod Doma kulture u rodnoj Velikoj Ježevici.

ZAVRŠENA GUČA Najbolji orkestar Bojana Ristića

Sinoć je dodelom nagrada najboljima završen 62. Dragačevski sabor trubača. Po oceni publike najpopularniji trubač je Milenko Filipović iz Užica, kome je uručena "Zlatna truba". A štpo se tiče užičkog kraja nagrada za najbolje odsvirano kolo pripala je orkestru "Braće Ilić" iz Požege.

„Svetozar Lazović Gongo“ memorijani koncert

Na Preobraženje, sutra, u petak, 19. avgusta, i ove godine je Memorijalni koncert trubačkih orkestara „Svetozar Lazović Gongo“ u Velikoj Ježevici.

SABOR TRUBAČA Guča – prestonica trube

Sabor trubača Guča, tradicionalna smotra trube, manifestacija koja u ovom dragačevskom gradiću okupi i do milion posetilaca iz zemlje i sveta. Svoje snage odmere najbolji trubački orkestri, među njima su Užičani gotovo uvek nosioci nekih od nagrada. A trubačkih okupljanja ima i na drugim mestima, poput Zlatibora, Ježevice...

ORKESTAR IVANA JOVANOVIĆA NAJBOLJI NA ZLATIBORSKOM SABORU TRUBAČA

Orkestar Ivana Jovanovića iz Užica proglašen je za najbolji na 46. Saboru trubača na Zlatiboru, a po oceni stručnog žirija za finalno takmičenje 59. Sabora trubača u Guči koje će se održati od 8. do 11. avgusta direktno su se plasirala četiri orkestra.

PREDTAKMIČENJE ZA GUČU „Zlatibore moj zeleni bore“

Sabor trubača zapadne Srbije, predtakmičenje za Guču, održaće se u dane vikenda na Kraljevom trgu na Zlatiboru.

NAJBOLJI ORKESTAR IVANA JOVANOVIĆA na Saboru trubača na Zlatiboru

Najbolji trubač prema oceni stručnog žirija je Ivan Papić iz orkestra Ljubivoja Dikovića, a prema oceni žirija publike i novinara titula najboljeg trubača pripala je Igoru Mitriću.

SABOR TRUBAČA Predtakmičenje za GUČU Zlatibore, moj zeleni bore

Sabor trubača je manifestacija koja okuplja orkestre, pevačke grupe i kulturno-umetnička društva koja neguju izvorno narodno stvaralaštvo i čuvaju od zaborava folklor i etno kulturu.
- Advertisement -
2,036FanovaLajkuj
996PratilacaZaprati
19PretplatniciPretplatite se

POPULARNO

NAJNOVIJE