Prihvaćeni izveštaji o radu u 2022. godini pet gradskih ustanova na današnjoj sednici Gradskog veća. Prihvaćen je predlog odluke o izmenama naziva ulica i drugih naseljenih mesta na teritoriji grada.

Utvrđeni su predlozi izveštaja Narodnog pozorišta, Narodnog muzeja, Gradske galerije, Istorijskog arhiva Užice i Gradskog centra za usluge socijalne zaštite.

Usvojen je godišnji Program podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja grada. Programom je predviđeno osam miliona dinara više za subvencije i aktivnosti iz ove oblasti, tako da će poljoprivrednici i poljoprivredna domaćinstva moći da ove godine računaju sa 45 miliona dinara.

Na ovoj sednici prihvaćeni su Izveštaj o radu Saveta za rodnu ravnopravnost i predlog odluke o izmenama naziva ulica i drugih naseljenih mesta na teritoriji grada.

Trg partizana u Užicu (Foto: Arhiva UžiceMedia)

Podsećamo, na sednici Gradskog veća, održanoj u decembru protekle godine, utvrđen je predlog budžeta Užica za 2023. godinu, u iznosu od 4.580.206.000 dinara. Tada je rečeno da će se u 2023. godini sa više novčanih sredstava finansirati i programi u oblasti sporta, socijalne i dečije zaštite, turizma…

Inače, užičko Gradsko veće čini devet članova i zaduženi su za sve oblasti u lokalnoj zajednici od mesnih zajednica, privrede, tu je čan zadužen za budžet i finansije, javna preduzeća, pa za društvene delatnosti, socijalnu politiku, saobraćaj, član zadužen za zaštitu životne sredine, energetsku efikasnost i turizam, vanredne situacije.

Ovo su članovi užičkog Gradskog veća:

Srđan Nedeljković
Član Gradskog veća za javna preduzeća

Vladimir Sinđelić
Član Gradskog veća za mesne zajednice

Ratko Trmčić
Član Gradskog veća za društvene delatnosti

Slobodan Grbić
Član Gradskog veća za socijalnu politiku

Slobodan Kuzmanović
Član Gradskog veća za privredu i poljoprivredu

Zoran Lazić
Član Gradskog veća za vanredne situacije

Slobodan Šiljković
Član Gradskog veća za saobraćaj

Nada Jovičić
Član Gradskog veća zadužen za zaštitu životne sredine, energetsku efikasnost i turizam

Miodrag Petković
Član Gradskog veća zadužen za budžet i finansije

- Advertisement -