Predlog budžeta Užica za 2023. godinu iznosi 4.580.206.000 dinara, utvrdili su članovi Gradskog veća. U narednoj godini sa više novčanih sredstava finansiraće se i programi u oblasti sporta, socijalne i dečije zaštite, turizma…


Članovi Gradskog veća utvrdili su predlog budžeta Užica za 2023. godinu prema kome bi iznosio 4.580.206.000 dinara. Najviše para, 975.200.000 dinara, opredeljeno je za poslove na izgradnji i održavanju saobraćajne infrastrukture, zatim za stanovanje, urbanizam i prostorno planiranje gde je opredeljeno 697.840.000, kao i za komunalne delatnosti, 513.200.000 dinara.


U narednoj godini sa više novčanih sredstava finansiraće se i programi u oblasti sporta, socijalne i dečije zaštite, turizam, poljoprivreda i ruralni razvoj, predškolsko i osnovno i srednje obrazovanje, energetska efikasnost i obnovljivi izvori energije.


U oblasti finansija utvrđeni su i predlozi odluka o prihodima koji pripadaju Gradskoj opštini Sevojno u 2023. godini, o lokalnim komunalnim taksama i o naknadama za korišćenje javnih površina.


Na sednici užičkog Gradskog veća prihvaćeni su predlozi odluka o pristupanju izmenama i dopunama Prostornog plana i o izmenama i dopunama Plana generalne regulacije Užice – Centralni deo I faza i rešenje o imenovanju Zorana Vidov Cvetića, akademskog slikara za direktora Gradske galerije.

Da podsetimo, užičko Gradsko veće čini devet članova i zaduženi su za sve oblasti u lokalnoj zajednici od mesnih zajednica, privrede, tu je čan zadužen za budžet i finansije, javna preduzeća, pa za društvene delatnosti, socijalnu politiku, saobraćaj, član zadužen za zaštitu životne sredine, energetsku efikasnost i turizam, vanredne situacije.


Ovo su članovi užičkog Gradskog veća:


Srđan Nedeljković
Član Gradskog veća za javna preduzeća


Vladimir Sinđelić
Član Gradskog veća za mesne zajednice


Ratko Trmčić
Član Gradskog veća za društvene delatnosti


Slobodan Grbić
Član Gradskog veća za socijalnu politiku


Slobodan Kuzmanović
Član Gradskog veća za privredu i poljoprivredu


Zoran Lazić
Član Gradskog veća za vanredne situacije


Slobodan Šiljković
Član Gradskog veća za saobraćaj


Nada Jovičić
Član Gradskog veća zadužen za zaštitu životne sredine, energetsku efikasnost i turizam


Miodrag Petković
Član Gradskog veća zadužen za budžet i finansije

U centru grada (Foto: Arhiva Užicemedia)
- Advertisement -