17. jul

U Užicu sahranjen Radomir Antić

Radomir Antić sahranjen je u subotu, 17. jula, na gradskom groblju Dovarje, 15 meseci nakon smrti i kremiranja u Madridu. Dan ranije u Narodnom pozorištu, Grad Užice i GFK „Sloboda“ organizovali su komemorativni skup posvećen Antiću.

Na komemorativnom skupu govorili su Branislav Mitrović predsednik Skupštine Grada Užica i Nemanja Nešić, potpredsednik GFK „Sloboda.

Sahrani na Gradskom groblju Dovarje, pored članova porodice, prijatelja i nekadašnjih saigrača iz FK „Sloboda“ prisustvovali su Vlade Divac, Nikola Lončar, Dejan Stanković, Nemanja Vidić, Milan Jovanović, Nenad Milijaš, Miroslav Radošević, Zoran Mirković, Gordan Petrić, Zoran Njeguš, Goran Pandurović…

Više na sajtu Grada Užica.

15. jul

Grad Užice i Fudbalski klub „Sloboda“ organizovaće u petak, 16. jula, sa početkom u 19 časova, u Narodnom pozorištu Užice, komemorativno veče posvećeno Radomiru Antiću.

Dan kasnije, u subotu 17. jula u 11 časova, biće položena urna u porodičnu grobnicu Antić na groblju Dovarje.

U ime Grada Užica govoriće Branislav Mitrović, predsednik Skupštine grada, a u ime GFK „Sloboda“ prisutnima će se obratiti Nemanja Nešić, potpredsednik kluba.

Očekuje se da će komemorativnoj večeri pored članova porodice i prijatelja prisustvovati predstavnici Fudbalskog saveza Srbije, Fudbalskog kluba Partizan i još nekoliko klubova iz zemlje.

Radomir Antić preminuo je 6. aprila 2020. godine u Madridu. Zbog situacije sa kovidom i epidemioloških mera kremiran je dva dana kasnije, uz najavu da će poslednji ispraćaj u Užicu, koje je neizmerno voleo, biti organizovan kad se steknu uslovi. To će se u prisustvu članova porodice, rodbine i mnogobrojnih prijatelja desiti u subotu 17. jula.

O Radomiru Antiću objavljeni su brojni terkstovi, intervjui, reportaže…

„Punih 20 minuta navijači kraljevskog kluba su stajali i aplaudirali Radomiru Antiću. I njihova deca, komšije. Čitave porodice. A ovo je priča kako sam 1991. godine, u društvu Radomira Antića, doživeo Madrid i kraljevski klub Real“, uvod je u reportažu kolege Svetislava Tijanića o Antiću u Španiji pod naslovom „APLAUZ OD KOGA MI I DANAS SRCE ZAIGRA„.

„UžiceMedia“ ima zanimljivu rubriku VREMEPLOV, u jednoj od njih o školi u koju je išao Radomir Antić, koji je osnovnu i srednju školu učio u Užicu, u današnjoj Prvoj osnovnoj školi kralja Petra drugog, gde je stekao osnovna znanja, sedeći u klupama punim uspomena, a onda srednjoškolsko obrazovanje nastavio u Tehničkoj školi, odakle se odselio u – fudbalski svet.

Knjiga žalosti (Foto: iz arhive UžiceMedia)

Hroniku kovid -19 tokom jula u Užicu i ostalim opštinama Zlatiborskog okruga možete pogledati u tekstu UžiceMedia.

Hroniku kovid – 19 tokom juna možete videti na UžiceMedia.

Aktuelne podatke za Srbiju na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

- Advertisement -