Od pristiglih rezultata iz prethodnih dana osoba koje su testirane sa područja Zlatiborskog okruga, potvrđeno je 67 novih slučajeva pozitivnih na virus kovid-19: Užice – 17, Požega – 16, Arilje – 9, Priboj – 8, Bajina Bašta – 5, Prijepolje – 4, Čajetina – 4, Nova Varoš – 3 i Kosjerić – 1.

Od početka epidemije do danas ukupno je potvrđeno 1579 slučajeva infekcije virusom kovid-19. Od ovog broja 586 je u Užicu, 194 u Požegi i 140 u Sjenici.

U užičkoj bolnici 266 pacijenata, 18 na respiratoru

Podaci o broju pacijenata su na osnovu dnevnog izveštavanja iz užičke bolnice na kovid-19 za prethodna dva dana:

22. jula– U Opštoj bolnici Užice smešteno je 266 pacijenata suspektnih (sa sumnjom) i pozitivnih na kovid-19. Na intenzivnoj nezi su 23 pacijenta od kojih je 18 na respiratorima.

20. jula- U Opštoj bolnici Užice bilo je smešteno 279 pacijenata sa sumnjom i pozitivnih na kovid-19. Na intenzivnoj nezi nalazilo se 27 pacijenata od kojih je 23 bilo na respiratorima, navedeno je u informaciji PR službe Zdravstvenog centra Užice.

Pogoršanje epidemiološke sitaucije u Bajinoj Bašti i Kosjeriću

Zbog pogoršane epidemiološke situacije na teritoriji opštine Kosjerić proglašena je vanredna situacija. Broj zaraženih za dva dana duplo se povećao, pa je trenutno inficirano 26 osoba, a čekaju se rezultati za još 30 testova.

I u Bajinoj Bašti epidemiološka situcaija se pogoršala, za sedam dana evidentirano je još 44 pozitivna slučaja na koronavirus, a ukupan broj zaraženih trenutno je 95. U kovid ambulantama dnevno se obavi između 80 do 120 pregleda.

Nakon kraće pauze stacionar u Domu zdravlja u Bajinoj Bašti je počeo sa radom. U njemu je hospitalizovano 15 pacijenata koji imaju srednje tešku kliničku sliku.

Podsećamo, užičko Gradsko veće je donelo odluku da se u narednom periodu primenjuje ograničenje o radnom vremenu ugostiteljskih objekata koja je predviđena Uredbom Vlade Republike.

Prema prethodnom izveštaju Zavoda za javno zdravlje na području opština Zlatiborskog okruga bilo je 26 inficiranih.

- Advertisement -