MUP Srbije vrši pojačanu kontrolu saobraćaja od 25. aprila. Osim toga, upućen je poziv građanima da daju doprinos efikasnijem sprovođenju akcije i podizanju bezbednosti saobraćaja tako što će predložiti deonice puteva na kojima će pripadnici saobraćajne policije kontrolisati brzinu.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine, saopšteno je iz MUP.

„Saobraćajna policija će svakoga dana angažovati sve raspoložive uređaje za merenje brzine kretanja – ručne radare, radare u sistemima video-nadzora i uređaje za merenje brzine u vozilima bez obeležja policije tzv. presretačima, dok će na auto-putevima biti merena i prosečna brzina kretanja vozila“, navodi se u saopštenju.

MUP Srbije vrši pojačanu kontrolu saobraćaja pred praznike

„Napominjemo da će se u sklopu ove akcije, koja se realizuje u saradnji sa organizacijom ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope), u sredu, 1. maja, od 00 do 24 časa realizovati akcija „Speed Marathon“, tokom koje će na najvažnijim putnim pravcima brzina biti merena neprekidno u trajanju od 24 časa“, navedeno je u saopštenju MUP Srbije.

Poja;ana kontrola pred prazniek (Foto: Arhiva UM)

Osim pojačene kontrole brzine Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije pozvalo je građane da daju doprinos efikasnijem sprovođenju akcije i podizanju bezbednosti saobraćaja tako što će predložiti deonice puteva na kojima će pripadnici saobraćajne policije kontrolisati brzinu. Predlozi treba da sadrže preciznu lokaciju, odnosno putni pravac i mogu se odnositi na puteve van naselja i u naselju.

Predloge je potrebno slati na mejl adresu Uprave saobraćajne policije usp@mup.gov.rs najkasnije do srede, 24. aprila 2024. godine.

Policijska uprava Užice

U martu jedno lice poginulo, pet teško povređeno

Dodajmo, da su se prema podacima Policijske uprave Užice, u martu 2024. godine na putevima koje pokriva ova uprava dogodile 52 saobraćajne nezgode, od kojih 19 sa nastradalim licima, u kojima je jedno lice poginulo, pet zadobilo teške, a 24 lake telesne povrede.

Prema kategorijama učesnika u saobraćaju, poginuo je jedan vozač putničkog vozila, a među povređenima je najviše vozača u putničkim vozilima – 18 i putnika u putničkim vozilima – osam.


U kontroli saobraćaja otkriveno je 4.818 saobraćajnih prekršaja. Najviše je sankcionisano prekršaja prekoračenja brzine kretanja – 1.834, a potom i nekorišćenja sigurnosnog pojasa – 912 i nepropisna upotreba mobilnog telefona tokom vožnje – 335.


Iz saobraćaja je isključeno ukupno 320 vozača, od kojih 184 zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i 14 pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Pogledajte i druge tekstove iz oblasti društva, putopise i reportaže sa stranice Užicemedia.

- Advertisement -