Požar je na svim lokacijama ugašen, nije bilo povređenih, nisu zahvaćeni stambeni objekti. U gašenju je učestovalo 11 vatrogasaca, sa tri vozila.

Veliki požar u prethodna dva dana zahvatio je mesne zajednice Skržuti i Drežnik, kao i deo mesne zajednice Severovo koje pripada opštini Arilje. Vatrogasci su uz pomoć meštana ovih mesnih zajednica uspeli da ugase vatrenu stihiju koja je zahvatila više desetina hektara. Veliki požar koji je izbio u zlatiborskom selu Semegnjevo danas je potpuno lokalizovan i nema opasnosti od njegovog daljeg širenja.

„Došlo je do požara u ruralnom području. Zahvaćena je površina od oko 100 hektara, ali najviše trava i nisko rastinje, a najmanje šuma. To je puzeći požar koji je brzom intevencijom ugašen i nije pričinjena materijalna šteta“, izjavio je za RINU, Saša Cicvarić, načelnik Štaba za vanredne situacije u Užicu.

Pored požara u Semegnjevu, Skržutima i Drežniku vatrogasci i meštani su se izborili i sa požarima manjeg obima u selima Šainovci, Tripkova i Rožanstvo.

Detaljnije informacije o koronavirusu u tekstu Užicemedia.

- Advertisement -