Naslovna Ključne reči POŽARI

Ključna reč: POŽARI

Sektor za vanredne situacije: Ne palite travu i rastinje

Toku juna i jula ove godine bilo je 3.836 požara. Od ukupnog broja požara 2.884 su nastali na otvorenom prostoru. Iz Sektora za vanredene situacije MUP-a apeluju, da se ne pali trava i nisko rastinje. Kazne su visoke, za pravna lica od 300.000 do 1.000.000 dinara, a za fizička lica 10.000 dinara.

POŽARI U SRBIJI Ne palite travu i rastinje na otvorenom

Požari u Srbiji u ovom periodu učestali, pa iz MUP apeluju na građene da ne pale travu i rastinje, pošto je od janura do 25. marta evidentirano 6.582 požara, a više od polovine je nastalo na otvorenom prostoru.

KUĆU PORODICE STOJIĆ Izgorelu u požaru saniraće Grad

Kuću porodice Stojić iz Sevojna, izgorelu u požaru na Badnje, veče saniraće Grad Užice, a porodicu novčano pomoći.

RAŠ „OMORIKA“ Projekat „Od šuma za šume“

RAŠ „Omorika“ u Staparskoj banji, u prirodi kako i dolikuje, novinarima predstavila organizaciju, govorili o ekološkoj i ekonomskoj šteti od šumskih požara, preventivnim merama koje država i društvo treba da preduzmu, kako lakše doći do sredstava Budžetskog fonda za šume na lokalnom nivou.

POŽARI U UŽIČKOM KRAJU Gori šuma u Mokroj Gori

Požari u užičkom kraju zahvatili pored Negbine i oko 100 hektara šume na nepristupačnom terenu na području Mokre Gore. MUP je uputio dodatne snage vatrogasno-spasilačkih jedinica kako bi zajedničkim snagama iz Mokre Gore, Užica, Požege i Čajetine stavili vatru pod kontrolu.

POŽAR U NEGBINI Kod Nove Varoši

Požar u Negbini je zahvatio oko 150 hektara četinarske šume, ne ugrožava domaćinstva ni stanovništvo. Na terenu je oko 70 vatrogasaca-spasilaca iz Nove Varoši, Prijepolja, Užica i drugih mesta Srbije, navode iz MUP-a.

Požar u Studentskom domu u Turici

Vatrogasci su lokalizovali požar koji je izbio oko 20 časova u Studentskom domu u naselju Turica. Zahvaljujući intervenciji sprečeno je širenje na susedne objekte.

POŽARI U UŽIČKOM KRAJU

Ovih dana u užičkom kraju nekoliko požara, na području Semegnjeva i Skržuti, a ugašeni su i manji požari u selima Šainovci, Tripkova i Rožanstvo.
- Advertisement -
2,036FanovaLajkuj
996PratilacaZaprati
19PretplatniciPretplatite se

POPULARNO

NAJNOVIJE