Građani Sevojna više neće imati problema sa parkiranjem. Trenutno se u Sevojnu rade parkinzi na nekoliko lokacija u ukupnoj površini od oko 1700 m2 odnosno kapaciteta 120 parking mesta, ali se privode kraju i radovi na asfaltiranju ulica u dužini od 3 km.

– Završavamo parking mesta u Sevojnu koja je potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović najavila da će biti urađena. Radi se na 7 lokacija koje se nalaze u centru naselja. Na svakom od parking prostora biće rezervisano po jedno parking mesto za invalide koje se kao ni sva ostala neće naplaćivati a građanima će biti na raspolaganju već od sutra, –  rekao je predsednik Gradske opštine Sevojno Ivan Marić.

– Radovi na asfaltiranju ulica u Sevojnu su uveliko u toku pa je tako već završeno asfaltiranje kraka Ulice Majke Jevrosime prema zaseoku Aksentijevići i kraka Ulice Milivoja Marića u dužini od 400 m a završen je i put ka Spalovićima u dužini od takođe 400m, – rekao je Marić.

– Pripremljene za asfaltiranje su i Ulica Sokolska u dužini od 550 m, u kojoj je JKP Vodovod odradio zamenu azbestnih cevi u dužini od 1200 m, zatim i Ulica Gavrila Principa u kojoj je odrađen i deo fekalne kanalizacije, – rekao je Marić i najavio da će uskoro izvođač radova završiti asfaltiranje nekoliko krakova Ulice Braće Nikolić gde su već urađena dva kraka prema Mijatovićima i prema vunovlačari a ostali su da se asfaltiraju kraci prema Zebićima odnosno Nelovićima.

Ukupna vrednost svih radova, što obuhvata uređenje 1700 m2 parking prostora i asfaltiranje 3km ulica u Sevojnu iznosi oko 18,5 miliona dinara, a sredstva za to su obezbeđena iz budžeta Republike Srbije.

- Advertisement -