U Guči je završeno takmičenje najboljih trubačkih orkestara, titula najboljeg trubača pripala je Stefanu Mladenović iz Vranja. U izboru žirija najbolji je orkestar Marka Gligorijevića iz Bajine Bašte, a po glasovima publike orkestar Marka Trnavca iz Mršelja. Nagrada za najizvornije muziciranje pripala je Ivanu Đenadiću iz Nove Varoši.

Stefan Mladenović treća je generacija trubača u porodici. Nakon dede i oca i on je u Guči proglašen za najboljeg. Kako je izjavio za RTS za nastup na Saboru dugo se pripremao.

– Trudili smo se, vežbali smo svakog dana pa da kažem, neka bude skoro godinu dana, ali sedam osam meseci pa i više radili smo, vežbali smo non stop za ovaj dan,- kaže Stefan Mladenović.

Organizatori 58. Sabora trubača u Guči sabiraju utiske, pa se stiče utisak da su zadovoljni posetom.

– Beleži se porast stranih gostiju iz godine u godinu, što se po razgovoru između saboraša može primetiti, nama je zbog toga izuzetno drago. Kampovi oko Guče su sve veći i veći, sve brojniji i brojniji a to će naravno narednih godina nas organizatore terati jednostavno na veće investicije,- kaže Milivoje Dolović, predsednik IO Sabora trubača.

„Najbolje zvuči truba u Guči“ slogan je ovogodišnjeg festivala. Brojni gosti koji su proteklih dana uživali u svetski poznatoj trubačkoj varošici uverili su se šta to zapravo znači.

Sabor trubača u Guči traje još danas.

- Advertisement -