Orkestar Ivana Jovanovića iz Užica proglašen je i ove godine za najbolji na 46. Saboru trubača na Zlatiboru. Na takmičenje najboljih trubača u Guči plasirala su se četiri orkestra.

Ove godine takmičili su se orkestar „Ivana Jovanovića“ iz Užica, orkestar „Marka Gligorijevića“ iz Bajine Bašte, orkestar „Igora Mitrića“ iz Sirogojna, „Beogradski trubački orkestar“ iz Beograda i „Branislava Ostojića“ iz Užica.

U revijalnom delu nastupili su orkestari „Braće Ilić“ i „Maje Ilić“ iz Požege koji su privukli i najveću pažnju kod posetilaca Sabora jer su upitanju dva trubačka orkestra, jedan vode braća Lazar i Stefan, a drugi sestre bliznakinje Marija i Maja iz porodice Ilić.

Vladimir Zivanovic i Ivan Jovanovic

Članovi stručnog žirija 46.Sabora trubača zapadne Srbije-predtakmičenje za Guču su: Dragoslav Stanisavljević, prvi trubač „Big benda“ RTS-a iz Beograda, Marko Đorđević, prvi solista „Big benda“ RTS-a i Gordana Gogić, etnomuzikolog iz Beograda.

Prema njihovoj oceni, najbolji bubnjar Sabora Marko Kostić iz Beogradskog trubačkog orkestra najbolji basista je Vujadin Lazarević iz okrestra Marka Gligorijevića a najbolji tenorista je Goran Popović iz okrestra Marka Gligorijevića.

Orkestar Maje Ilic

Najbolje je odsvirao pesmu orkestar Igora Mitrića iz Sirogojna, a najbolje je odsvirao kolo Beogradski trubački orkestar iz Beograda.

Nagradu „Zlatni bor“ za najizvornije muziciranje dobio je orkestar Ivana Jovanovića. Najbolji trubač ovogodišnjeg sabora –Memorijalna nagrada „Mićo Petrović“ prema oceni stručnog žirija pripala Marku Gligorijeviću iz Bajine Bašte, a prema oceni žirija publike i novinara titula najboljeg trubača pripala je Ivanu Jovanoviću.

Nakon dodele nagrada na Kraljevom trgu održan je koncert Dejana Matića

Organizator Sabora trubača na Zlatiboru je Sportski centar Čajetina, pod pokroviteljstvom Opštine Čajetina i predstavlja jedinstvenu smotru trubačkih orkestara, koja je i ove godine okupila veliki broj ljubitelja zvuka trube.

- Advertisement -