U toku je Međunarodni festival dokumentarnog filma Beldocs u Užicu, u sklopu turneje pod nazivom Beldocs eho.

Beldocs eho posetiće više od 20 gradova i opština Srbije i predstaviće građanima deo aktuelne zvanične selekcije Beldocsa.

Turnejom, koja se održava od 2011. godine, Beldocs teži da kvalitetnim i atraktivnim programom izgrađuje i edukuje svoju publiku širom Srbije, nudeći pored domaće i bogatu međunarodnu selekciju.

Festival u užičkom GKC-u traje do 13. jula. Projekcije počinju u 20 sati. Ulaz je slobodan.

Koncert grupe „Divanhana“

Divanhana izvodi tradicionalnu muziku u novim aranžmanima koji su nastali uz uticaj jazz, pop i klasične muzike 20. veka.

Namera benda je negovanje i prezentovanje ne samo urbane tradicionalne muzike Bosne i Hercegovine, već i tradicionalne muzike zemalja Balkana, sa posebnim i pažljivim osvrtom na sevdalinku.

Bend je početkom 2009. godine, osnovala grupa mladih studenata na Muzičkoj Akademiji u Sarajevu. Članovi benda: Naida Čatić (vokal), Neven Tunjić (klavir), Nedžad Mušović (harmonika), Azur Imamović (bas gitara), Rifet Čamdžić (bubanj) i Irfan Tahirović (udaraljke).

Koncert je zakazan za 29. jul u Gradskom kulturnom centru sa početkom u 21 sat, karte se mogu kupiti svakog dana, osim nedelje od 8 do 23 sata.

- Advertisement -