Šest orkestara nadmetalo se za direktan plasman na 58. Dragačevskom saboru u Guči koji će se održati od 9. do12. avgusta.

Jaka konkurencija na muke je stavila tročlani žiri, ali i oduševila mnogobrojnu publiku.

Stručni žiri u sastavu Nikola Mijajlović- profesor trube i solo trubač simfonijskog orkestra RTS-a , Aleksandar Arsić – profesor trube i prvi trubač crnogorskog simfonijskog orkestra sa Cetinja i gospođa Irena Kojović ispred Turističke organizacije Kragujevac odlučivao je o muziciranju orkestara.

Prema njihovoj oceni, najbolji bubnjar Sabora je Milutin Negovanović iz orkestra Ivana Jovanovića; najbolji basista je Milorad Anđelković iz orkestra Ljubivoja Dikovića i Ivana Papića, a najbolji tenorista je Miloš Damljanović iz orkestra Aleksandra Grujičića.

Najbolje odsvirana pesma je „Tužno vetri goromm viju“ orkestra Ljubivoja Dikovića. Najbolje je odsvirao kolo orkestar Marka Gligorijevića.

Nagradu „ Zlatni bor“ za najizvornije muziciranje dobio je orkestar Igora Mitrića. Najbolji trubač ovogodišnjeg sabora –Memorijalna nagrada „ Mićo Petrović“ prema oceni stručnog žirija pripala je Ivanu Papiću iz orkestra Ljubivoja Dikovića, a prema oceni žirija publike i novinara titula najboljeg trubača pripala je Igoru Mitriću. Prema oceni stručnog žirija, za najbolji orkestar proglašen je orkestar Ivana Jovanovića.

U finalno takmičenje 58.Sabora trubača u Guči direktno se plasirala sledeća četiri orkestra: Ivana Papića i Ljubivoja Dikovića, Marka Gligorijevića, Ivana Jovanovića i orkestar Igora Mitrića.

Nakon dodele nagrada, publika je uživala uz koncert Bece Fantatika.

- Advertisement -