Opština Čajetina, prema najnovijoj Odluci o rebalansu ima budžet uvećan za dodatnih 738 miliona dinara i raspolaže budžetom za ovu godinu u iznosu od 3.670.000.000 dinara. Najveći deo tih sredstava biće raspoređen na investicije i kapitalna ulaganja. 

Opština Čajetina:   Sredstva za investicije i kapitalna ulaganja

– Značajno povećanje se odnosi na izgradnju puteva i ulica, za oko 150 milona dinara, zatim za izgradnju solarne elektrane za sportsku halu na Zlatiboru, čime će se u značajnoj meri smanjiti troškovi poslovanja tog našeg  preduzeća.

Dodatna sredstva u budžetu će biti iskorišćena za izgradnju reciklažnog dvorišta i nabavku nove mehanizacije za Komunalno javno preduzeće, kao i za izgradnju javne rasvete na teritoriji opštine Čajetina, zatim za izgradnju trim-staze i dečijeg igrališta na Zlatiboru, za izradu projektne dokumentacije za, pre svega, izgradnju sportskog kompleksa sa 14 ili 15 fudbalskih terena na Zlatiboru, za završetak svlačionica kod stadiona Švajcarija. – izjavio je Arsen Đurić, predsednik Skupštine opštine Čajetina nakon sednice Skupštine opštine.

Opština Čajetina:   Plan će biti realizovan

Prema Đurićevim rečima budžet će biti realizovan u planiranom ili, možda, u i većem iznosu, negde oko tri milijarde i sedamsto miliona dinara, i pojasnio da  ako se u obzir uzmu i kompenzacije, koje nisu prikazane u finansijskom smislu, iznos budžeta je značajno veći.

– Danas smo imali i tri odluke o uređenju građevinskog zemljišta sredstvima investitora, za tri značajna projekta. Jedan je zamena kompletnog magistralnog cevovoda od Ribničkog jezera do Zlatibora, što će biti urađeno do kraja ove godine, a paralelno sa tim počinju radovi na izgradnji cevovoda Sušičko vrelo, tako da ćemo u narednoj godini imati bezbedno i sigurno snabdevanje Čajetine, Zlatibora i čitave opštine.

Takođe, počela je i izgradnja rezorvoara od 2.000 kubnih metara na Zlatiboru, koji će takođe biti izgrađen do kraja ove godine.

Još jedan kapitalni projekat, koji se ne finansira iz budžeta već kroz kompenzaciju sa investitorom, je proširenje puta u čitavoj dužini od Rudina do Alinog Potoka a koji se trenutno nalazi u lošem stanju. To će takođe biti završeno do kraja ove godine, čime će i građanima tih mesta ali i brojnim turistima koji idu ka Sirogojnu i vodopadu na Gostilju umnogome biti olakšano putovanje. Biće rekonstruisano nekoliko značajnih ulica na Zlatiboru, kao što su ulica Sportova, od hotela Olimp do Studentskog odmarališta, zatim ulica Prote Simića u dužini od 900 metara i ulica od hotela Tornik do pasarele.

Sve one će pretrpeti kompletne rekonstrukcije, kao i još nekoliko ulica na Zlatiboru i u Čajetini. Predviđena je izgradnja trotoara od centra Čajetine do naselja Šipovik, kao i rekonstrukcija velikog broja puteva u seoskim mesnim zajednicama, – zaključio je Đurić, nakon 14. redovne sednice SO, piše „Zlatiborpres“.

Zlatibor, Ribničko jezero (Foto: Iz arhive Užicemedia)

Hroniku kovid – 19 tokom avgusta možete videti na UžiceMedia.

Hroniku kovid -19 tokom jula u Užicu i ostalim opštinama Zlatiborskog okruga možete pogledati u tekstu UžiceMedia.

Aktuelne podatke za Srbiju na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

- Advertisement -