U Srbiji registrovano ukupno 118 slučajeva obolelih od koronavirusa, što je 15 više nego juče. Od poslednjeg izveštaja do 8 časova, 20. marta 2020. godine testirani su uzorci 39 osoba od kojih je 15 pozitivno i 24 negativno na novi korona virus.

U Užicu i opštinama Zlatiborskog okruga nema novih obolelih od koronavirusa, potvrđeno u užičkom Zavodu za javno zdravlje.

Jutros u 8 časova su zatvoreni svi granični prelazi za ulazak putnika, osim za kamione. U podne se ukida međugradski saobraćaj. Moguće je produženje policijskog časa, koji sada traje od 20h do 5 ujutro.

Predsednik Srbije najavio je da će u zemlju stići stotine respiratora i 10 miliona maski. Zalihe medicinske opreme EU biće dostupne i Srbiji, izjavila ministarka Jadranka Joksimović.

Ministarstvo pravde uputilo pravosudnim organima preporuke za postupanje u slučajevima kada se ne poštuju mere samoizolacije, čime se čini čino krivično. Preporučeno javnim tužilaštvima  da traže određivanje pritvora za sva lica koja prekrše meru samoizolacije.

I sinoć su građani Srbije pozdravili aplauzom medicinske radnike sa svojih prozora i terasa u 20 časova.

Detaljnije informacije o koronavirusu u tekstu Užicemedia.

- Advertisement -