Nemanja Kovačević, novinar i voditelj, pobornik tradicije vratio nagradu koja mu je uručena na prijemu za nagrađene u prethodnoj godini, kako u pismu javnosti navodi, kao „izraz nezadovoljstva i odnosa Grada Užica i gradskih čelnika prema mladim i uspšenim sugrađanima“.

Nemanja Kovačević, novinar u pismu javnosti podseća da je dobitnik „Zlatne značke“ jednog od tri najveća nacionalna priznanja, koja mu je ranije uručena za „dugotrajni doprinos kulturi dobio od Kulturno prosvetne zajednice Srbije, Ministarstva spoljnih poslova, Ministarstva kulture i informisanja u saradnji sa Ministarstvom dijaspore“. On u pismu navodi da je od strane Grada pozvan na prijem nagrađenih u protekloj godini koji se organizuje već dugi niz godina, ali pošto smatra da odnos prema mladima nije onakakv kakav bi trebao da bude, doneo odluku da nagradu vrati.

Nemanja Kovačević, novinar, dalje u pismu navodi:

„Hvala na tome, što ste se prvi setili nakon mog prijema u Predsedništvu (za svih ovih dvanaest godina koliko sam u medijima, iako sam i ranije dobio značajna priznanja) da me pozovete na prijem nagrađenih. Naravno, to Vaši saradnici nisu preneli nigde javno, pa se može smatrati da se to nije ni desilo.

Kao svaki pošten čovek, vraćam ovu „nagradu“ koju ste mi dali, jer se za vreme Vašeg mandata meni, ali i drugim mladim i uspešnim ljudima u Užicu dešavaju još gore stvari, nego što su se desile za vreme Vašeg prethodnika, koji je poznat po tome da nije imao saradnju sa mladima.

U Užicu se na najprimitivniji način maltretiraju, šikaniraju, proganjaju i zabranjuju mladi i uspešni ljudi, već godinama. Čini mi se za vreme Vašeg mandata još više nego ranije.

Ovog puta, neću pominjati ignorisanje svega onoga što sam radio za dobrobit mog rodnog grada, kao i dugogodišnje nepoštovanje mene lično od strane gradskih čelnika.

Na moju radost to poštovanje sam doživeo diljem naše zemlje pa je veoma neobično da je izostalo u mom rodnom gradu. Moji sugrađani su mi uvek pružali veliku podršku i iskazivali priznanje za sve ono što sam ustvari radio i za njih.

Sramota je da se Grad Užice tako ponaša prema uspešnim ljudima, koji su svojim radom i zaslugama proslavili ovaj Grad i ovu zemlju u najlepšem svetlu. Preko dvesta gostovanja na najglednijim nacionalnim medijima i emisijama, ali i preko trista autorskih emisija, petsto tekstova u štampi i brojna priznanja – potvrda su svemu tome.

Mislim da je za ovo podneblje, mnogo više nego za mene lično sramota što se ovakvi incidenti još uvek dešavaju u 21. veku.

Očekujem Vašu javnu reakciju, ne samo radi mene lično već i zbog Vašeg imena, jer se ono zloupotrebljava, za nečasne postupke – nečasnih ljudi.

Svo ovo bezčašće koje pominjem, a u koje ste vrlo dobro upućeni mora biti pred zakonom ispitano. Bezčašće je nažalost postalo nešto što je uobičajeno i na šta se pristaje. Ja ne pristajem!!! I smatram svojim zadatkom i misijom da uvek treba da reagujem i obelodanim ono o čemu javnost mora biti upoznata.

Siguran sam, da će te Vi lično, učiniti sve da uspešne sugrađane niko više ne maltretira u ovom gradu, krijući se iza Vašeg imena.

Vi dobro znate koji događaji i odnos Grada prema meni su obezvredili ovu „nagradu“ , tako da Vam je vraćam, doduše teška srca, jer je ona izgubila značaj onoga zbog čega se dodeljuje,“- navodi u pismu javnosti, Nemanja Kovačević, novinar i voditelj.

Sa jednog od ranijih uručenja nagrada Nemanji Kovačeviću (Foto: Privatna arhiva)

Hroniku kovid – 19 tokom avgusta možete videti na UžiceMedia.

Hroniku kovid -19 tokom jula u Užicu i ostalim opštinama Zlatiborskog okruga možete pogledati u tekstu UžiceMedia.

Aktuelne podatke za Srbiju na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

- Advertisement -