Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović obišao je rano jutros više prodavnica u kojima su penzioneri kupovali namirnice i zahvalio se najstarijim građanima što su nosili maske i poštovali propisano rastojanje u redovima.

„Zahvalan sam našim najstarijim sugrađanima koji su bili veoma disciplinovani jutros i sa maskama, poštujući rastojanje u redivima, obavili kupovinu. Takođe, zahvalan sam i svim pripadnicima policije koji su širom Srbije pomagali našim penzionerima, vodeći računa o poštovanju mera koje su donete u cilju zaštite našeg zdravlja“, rekao je ministar Stefanović.

Ministar je još jednom apelovao na građane da ostanu kod kuće i poštuju ono što Vlade Srbije nalaže.

„Naravno, ogromnu zahvalnost dugujemo i svim volonetrima i ljudima koji pomažu ovih dana da se organizuju kol centri, koji će biti na usluzi građanima u ovoj teškoj situaciji“, istakao je ministar Stefanović.

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković sa saraadnicima obišao je jutros markete gde su stariji sugrađani mogli da kupuju namernice, uz apel sugrađanima da ostanu kod kuće i poštuju mere Vlade Srbije.

Kontakt telefoni gradskih službi za vreme trajanja vanrednog stanja

Sve informacije koje su u nadležnosti Grada Užica, građani se mogu informisati putem telefona ili mail adresa na stranici KONTAKT.

Od koronavirusa preminula još jedna osoba

Od koronavirusa u Srbiji je umrla još jedna osoba, izjavio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar. To je druga smrt od Kovida-19 u Srbiji. Umrla je baka stara 92 godine koja je bila na respiratoru.

Detaljnije informacije o koronavirusu u tekstu Užicemedia.

- Advertisement -