Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branko Ružić ozvaničio je završetak radova na budućem Kulturnom centru u Sevojnu. Za radove na rekonstrukciji stare škole uloženo je oko 16 miliona dinara od kojih je 8,5 miliona dinara izdvojilo Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu a preostali deo finansiran je iz budžeta Grada Užica.

Rukovodstva Sevojna i Užica opredelila su se  da to potvrdimo zajedničkim radom  što dokazuje i obnovljena zgrada iza nas. Ovaj Kulturni centar služiće pre svega na dobrobit  žitelja i žiteljki Sevojna i Užica, – rekao je ministar Ružić.

Ministarstvo je izdvojilo i tri miliona dinara za parterno uređenje prostora ispred Narodnog muzeja u Užicu. U okviru ovog prostora  Grad će započeti poslove na novom kruđnom toku. 

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković istakao je da stara škola poslednjih decenija nije bila u funkciji, a potreba građana bila je da se ova zgrada rekonstruiše i ponovo stavi u funkciju. Svi poslovi su urađeni u skladu sa zahtevima Zavoda za zaštitu spomenika kulture u Kraljevu.

Zgrada će biti u funkciji razvoja kulture na osnovu dogovora Ministarstva prosvete koje je vlasnik i Grada Užica i Gradske opštine Sevojne.

Predsednik Gradske opštine Sevojno Ivan Marić podsetio je da zgrada stare škole bila je u lošem stanju ali da je većina Sevojničana emotivno vezana za ovaj objekat.

Zahvaljujući zajedničkim sredstvima u ovom prostoru će se ubuduće organizovati brojni kulturni sadržaji počev od izložbi, koncerata, -zaključio je Marić.

Dodajmo, da je Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu za poslednje dve godine uložilo 11,5 miliona dinara u ova dva projekta.

- Advertisement -