Stara škola „Aleksa Dejović“ u Sevojnu biće potpuno rekonstruisana i pretvorena u Kulturni centar. Objekat ima 300 kvadrata a vrednost radova je preko 14 miliona dinara. Za ovu rekonstrukciju Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu obezbedilo je 8,5 miliona dinara a ostatak sredstava biće iz budžeta lokalne samouprave.


Gradonačelnik Užica i predsednik Opštine Sevojno

Sevojničani će ovu zgradu posle rekonstrukcije koriste kao Kulturni centar i biće obezbeđen galerijski prostor, za muzejske postavke, muzičke, književne večeri i druge kulturne manifestacije, – rekao je Tihomir Petković, gradonačelnik Užica u Sevojnu povodom početka radova. G

Planiranim radovima obuhvaćena je zamena krovne konstrukcije, stolarije, instalacija i drugih  radova kako bi prostor bio potpuno prilagođen novim sadržajima.


U toku su radovi na vodovodnoj mreži

Podsetimo da je ova škola izgrađena 1911.godine i radila je do 90-tih godina. Zatim je u njoj bio smešten depo Istorijskog arhiva sve do prošle godine.

U Opštini Sevojno u toku su radovi na dogradnji dečjeg vrtića, rekonstrukciji železničke stanice, izgradnja stanova za izbegla i raseljena lica a raspisan je i tender za izgradnju sportske sale u Osnovnoj školi „Aleksa Dejović“.

- Advertisement -