5.4 C
Uzice
nedelja, 26 januara, 2020
Naslovna Ključne reči NARODNI MUZEJ UŽICE

Ključna reč: NARODNI MUZEJ UŽICE

PODIZANJE SVESTI O ZNAČAJU ARHEOLOŠKOG NASLEĐA

U Srbiji ima 192 lokaliteta proglašena za kulturno dobro, ali na području Užica trenutno nema ni jedno. Zakon o kulturnim dobrima donet je 1944. godine, uskoro bi trebalo da se pojavi nacrt Zakonao nepokretnom kulturnom nasleđu, čulo se u Narodnom muzeju na predavanju "Podizanje svesti o značaju arheološkog nasleđa".

NARODNI MUZEJ UŽICE Na sopstvenom putu stvaralačke vizije

Izložba slika, ulje na platnu, beogradskog slikara Vladimira Milovanovića otvorena je u užičkom Narodnom muzeju i trajaće do 20. septembra.

MINISTAR RUŽIĆ POSETIO UŽICE I SEVOJNO

Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu izdvojilo ukupno 8,5 miliona dinara za rekonstrukciju stare škole u Sevojnu budućeg Kulturnog centra i tri miliona za parterno uređenje Narodnog muzeja u Užicu.

NARODNI MUZEJ UŽICE Manifestacija „Muzeji za deset“ počela izložbom

Ova manifestacija koja se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva za kulturu i informisanje Republike Srbije trajaće do 19. maja u okviru koje će biti obeležen...

MANIFESTACIJA „MUZEJI ZA DESET“ Večeras u Užicu izložba Rista Antunovića CRTEŽ...

Narodni muzej u Užicu i ove godine učestvuje u nacionalnoj manifestaciji “Muzeji za deset”, koja se održava od 13. do 18 maja.

NARODNI MUZEJ: Slike koje bude uspomene

U Narodnom muzeju otvorena je izložba Miljane Drašković koja obuhvata cikluse slika nastalih u protekle dve godine pod nazivom "Odraz, prag, dom".

Narodni muzej IZLOŽBA MILJANE DRAŠKOVIĆ U Galeriji VEZ Aleksandre Gordić

U utorak, dve izložbe, u isto vreme, u Narodnom muzeju i Gradskoj galeriji u Užicu.

„UŽICE POD AUSTROUGARSKOM OKUPACIJOM I OSLOBOĐENJE 1915-1918“

Narodni muzej Užice (istorijsko odeljenje) stogodišnjicu završetka od I svetskog rata obeležva izložbom „Užice pod austrougarskom okupacijom i oslobođenje 1915-1918.“

NARODNI MUZEJ – IZLOŽBENI PROSTOR JOKANOVIĆA KUĆA Vreme dostojno trajnog pamćenja

U izložbenom prostoru užičkog Narodnog muzeja, Jokanovića kući, u toku je izložba starih fotografija Zlatibora „Svetlopisom kroz prvu srpsku vazdušnu banju“ koju je priredila istoričar umetnosti Snežana Đenić, direktor Biblioteke „Ljubiša R. Đenić“ u Čajetini, povodom 125 godina organizovanog turizma na Zlatiboru.

U NOĆI MUZEJA U UŽICU Na više lokacija interesantni KULTURNI SADRŽAJI

Tokom dana i večeri kroz Užice šetaće ljubitelji kulture koji će na više lokacija do jedan sat iza ponoći moći da vide pripremljene sadržaje.
- Advertisement -
682FanovaLajkuj
336PratilacaZaprati
4PretplatniciPretplatite se

POPULARNO

NAJNOVIJE