Lokalna samouprava grada Užica, uz pomoć Vlade Republike Srbije, preko Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture obezbedila je neophodna sredstva u iznosu od 100 miliona dinara za rešavanje višegodišeg problema sa klizištem u Ulici Svetozara Markovića u naselju Koštica.

Prema rečima gradonačelnice Užica dr Jelene Raković Radivojević pokrenute su sve neophodne procedure kako bi se u narednih mesec dana sproveo tenderski postupak i kako bi se stekli svi uslovi da radovi na sanaciji klizišta u Ulici Svetozara Marovića krenu u martu mesecu.

 “Samo klizište je ugrožavalo, kako stambene objekte, tako i vodovodnu mrežu, trafo stanicu i regionalni put Užice-Bajina Bašta, a sa kompletnom sanacijom rešiće se višedecenijski problem građana ovog dela naselja Koštice”- navela je gradonačelnica i podsetila da nas u ovoj godini očekuje početak realizacije velikih, važnih projekta za naš grad, poput obilaznice oko Užica, rekonstrukcije Zdravstvenog centra Užice, izgradnja vrtića na Carini, ali i drugih, obimom manjih projekata, ali veoma bitnih za građane Užica.

Nikola Maksimović direktor JP “Užice razvoj” istakao je da je kompletna projektno-tehnička dokumentacija za izvođenje radova na sanaciji ovog klizišta završena.

 “Očekujemo u narednih par dana pripremu tenderske dokumentacije i raspisivanje tendera. Radovi su kompleksni i zahtevni u smislu same tehnologije izvođenja. Radiće se na dve lokacije, u Ulici Svetozara Markovića i u podnožju. Predviđeno je da se uradi preko 500m šipova, prečnika jednog metra, uz ugradnju preko 100 tona armature i 500 m3 betona neophodnih za sanaciju klizišta i izgradnju svih onih objekata koji će obezbediti da se osigura ovaj deo naselja.”

Maksimović je najavio da će se sanacija klizišta raditi uporedo na dve lokacije, ali u segmentima kako bi se obezbedila sigurnost za stanovnike i objekte.

Lokalna samouprava- Prezentovan projekat rekonstrukcije Zdravstvenog centra Užice

U prisustvu predstavnika Zdravstvenog centra i Opšte bolnice Užice, JP “Užice razvoj” i Grada Užica firma “Set Šabac” prezentovala je projekat rekonstrukcije Zdravstvenog centra Užice. Projekat je prikazan u 3D formatu, tako da su prisutni imali priliku da vide kako će posle kompletne rekonstrukcije izgledati ovaj bolnički kompleks.

Za sredu 2. februar zakazan je sastanak Komisije za planove u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, gde bi trebalo da bude usvojen urbanistički projekat za kompletnu rekonstrukciju Zdravstvenog centra i Opšte bolnice Užice.

Nakon usvajanja urbanističkog projekta stiču se uslovi za podnošenje zahteva za lokacijske uslove i izradu projekta za građevinsku dozvolu.

Podsetimo, rekonstrukcija i dogradnja Zdravstvenog centra i Opšte bolnice Užice jedan je od najvećih projekata koji će kroz četiri godine biti realizovan u Užicu. Sama vrednost radova koja je procenjena na oko 80 miliona evra i rok od četiri godine dovoljno govore o obimu radova koji će biti izvedeni. Ovo praktično znači da će cela bolnica biti rekonstruisana, a biće izgrađeno i novih sedam do deset hiljada kvadratnih metara. Kada radovi budu završeni Zdravstveni centar Užice će, kako je najavljeno, dobiti status Kliničko bolničkog centra.

Budući Zdravstveni centar Užice

Hroniku kovid -19 tokom januara možete pogledati na UžiceMedia.

Hroniku kovid -19 tokom decembra možete pogledati na UžiceMedia.

Aktuelne podatke za Srbiju na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

- Advertisement -