Licidersko srce 2022. godine održava se pod motom: „Nek se vrti kolo, nek se čuje dečja graja, nek nas igra uvek spaja!“, održava se pored Užica i na Zlatiboru i u Višegradu, uz učešće oko hiljadu mladih iz 11 država.

Otvaranju 14. Međunarodnog festivala dečijeg folklora „Licidersko srce“prisustvovali su ambasador Ukrajine u Srbiji, Nj.E. Volodimir Tolkač, zamenica ambasadora Slovačke Monika Podsklanova Šuhajdova i zamenik šefa predstavništva Republike Srpske u Beogradu Borislav Maksimović.

Pozdravljajući učesnike festivala koji ove godine dolaze iz 11 zemalja i donose duh tradicije i folklornog nasleđa čitave planete, gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević je istakla da je Užice uvek podržavalo programe koji spajaju ljude, pružaju im šansu da razmene iskustva, upoznaju se sa istorijom, kulturnim nasleđem i tradicijom drugih naroda.

“Mladima je potrebno mnogo više ovakvih susreta, jer je to najlepši put da na osnovu ličnog iskustva upoznaju vršnjake iz drugih zemalja i da kroz pesmu i igru koje brišu sve granice i predrasude, grade nova prijateljstva“.

Licidersko srce 2022. u Užicu

U ume Udruženja građana „Era“ Ivana Cvetković je poželela svima dobrodošlicu, uz želju za dobro druženje, da ponesu što više lepih utisaka iz Užica, a ada festivalski dani teku kako i slagan ovogodiđnjeg okupljanja u Užicu glasi: „Nek se kolo vrti, nek se čuje dečja graja, nek nas igra uvek spaja“.

Zamenik šefa predstavništva Republike Srpske u Beogradu Borislav Maksimović, izrazio je zadovoljstvo što će na festivalu učestvovati tri dečija ansambla iz Republike Srpske – iz Višegrada, Foče i sa Pala, kao i zbog činjenice da će učesnici festivala imati priliku da bolje upoznaju Republiku Srpsku.

Nakon svečanog otvaranja festivala publika na Gradskom trgu mogla je da uživa u nastupima ansambala učesnika koji su se potrudili da što efektnije predstave folklorno nasleđe svojih zemalja.

Pored publike u Užicu i Višegradu u festivalskom programu će uživati i publika na Zlatiboru.

Više fotografija na FB stranici i Instagramu UžiceMedia.

Sa otvaranja festivala u Užicu (Foto: N.Tošić UžiceMedia)

Hroniku kovid -19 tokom avgusta možete pogledati na UžiceMedia.

Aktuelni podaci o kovidu za Srbiju na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

Najvažnije servisne informacije tokom avgusta možete pogledati OVDE

- Advertisement -