Kulturna hronika posvećena jubileju Umetničke škole, književnoj večeri u Narodnoj biblioteci, dok će u GKC govoriti direktor Filip Baralić, o godišnjem planu i programu rada tokom 2022. godine.

Kulturna hronika 22. februar

Zadržaćemo kvalitetne tradicionalne manifestacije

Godišnji program Gradskog kulturnog centra predstavio je direktor Filip Baralić, naglašavajući da će ove godine biti veći broj kulturnih manifestacija, da je predviđeno da se ponudi veći broj sadržaja, među kojima je značajan broj onih za koja su sredstva izdvojena iz sredstva iz budžeta Grada Užica.

– Trudili smo se da zadržimo kvalitetne tradicionalne manifestacije, pa će tako ove godine biti održana 51. Smotra recitatora “Pesniče naroda mog”, 40. jubilarna “Smotra amaterskog narodnog stvaralaštva u Ravnima” kao i 6. “Veče guslara”. Naravno biće raealizovan i program “Kulturno leto”.

Pored toga pokrenućemo i nove manifestacije, koje će nadamo se postati tradicionalne. U planu je realizacija projekta Dečijeg kulturnog centra u okviru kog će biti organizovane kvalitetne višednevne radionice namenjene učenicima osnovnih i srednjih škola, kao podrška darovitoj deci kako bi naučili nešto novo i unapredili svoje znanje. Radi se o radionicima murala, keramike, izrade muzičkih instrumenata, klasične gitare, ritam i bluz gitare, stripa, izrade pozorišnih kostima i maske i radionicama grafike, – rekao je Baralić na konferenciji.

– Program za koji ćemo težiti da postane tradicionalan jesu Užički strip susreti. Trudićemo se da promovišemo ovaj savremeni muzički izraz i probaćemo da okupimo renomirane strip autore i entuzijaste iz grada i gradova širom Srbije. Takođe pokrenućemo i programe kojima ćemo obeležavati značajne datume, pa ćemo ove godine Dan primirija u Prvom svetskom ratu obeležiti multimedijalnom izložbom koju ćemo raditi u saradnji sa Jugoslovenskom kinotekom, rekao je direktor GKC, a o detaljima ovogodišnjeg plana više na sajtu grada.

Kulturna hronika21. februar

Planirano otvaranje izložbe radova učenika Umetničke škole Užice u užičkoj Gradskoj galeriji, kojom će biti obeležen jubilej, 20 godina rada i postojanja.

Izložba se otvara u utorak, 22. februara 2022. godine, u 19 časova.

Narodna biblioteka Užice – Književno veče

A u užičkoj Narodnoj biblioteci, u sredu, književno veče „Bogoslovlje Dostojevskog“ Stevana Stefanovića.

U programu učestvuju:

  • Danijela Vučićević, pisac i bibliotekar
  • Ljuban Petrović, sveštenik
  • Biljana Valjarević, profesorka srpskog jezika i književnosti
  • Stevan Stefanović, autor
  • Jelena Stanić, moderator

Književno veče je prostoru Narodne biblioteke Užice u sredu, 23. febrauara, u 18 časova

Gradski kulturni centar – Predstavljanje ovogodišnjeg programa

U užičkom GKC za sutra, utorak, 22. februara, zakazana je konferencija za medije na kojoj će biti predstavljen godišnji plan i program Gradskog kulturnog centra za 2022.godinu.

Govoriće direktor Gradskog kulturnog centra Filip Baralić, a konferencija počinje u 13 časova u prostorijama GKC.

Hroniku kovid – 19 tokom februara možete pogledati na UžiceMedia.

Hroniku kovid -19 tokom januara možete pogledati na UžiceMedia.

Aktuelne podatke za Srbiju na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

A najvažnije servisne informacije u Užicu možete pogledati OVDE.

- Advertisement -