Apartman za izdavanje – Ukoliko ste postali kupac apartmana koji biste izdavali ili već imate stan za iznajmljivanje, na samom početku tog procesa prostorije obično izgledaju vrlo bazično – goli beli zidovi, prazni prozori i nekoliko komada nameštaja koji se ne uklapaju jedni sa drugim. Ništa što bi impresiniralo buduće zakupce.

Oni koji se odlučuju koji apartman će rentirati za odmor, pregledaju stotine prostorija istog izgleda pokušavajući da izaberu udoban dom za sebe i svoju porodicu. A mi im ne pomažemo da odluče da li će odabir pasti baš na naš apartman. Dakle, vreme je za promenu.

Apartmani za iznajmljivanje bi trebalo da budu uređeni planski i da privlače one koji putem interneta traže idealno mesto u kom će provesti slobodno vreme.

Apartman za izdavanje – Učinite da se gosti osećaju kao kod kuće

Da biste to ostvarili, moraćete da izvršite neke radove i malo se angažujete, da oživite prostor, malo ga obojite, akcentujete enterijer detaljima i učinite da se u apartmanu svi osećaju kao kod kuće.

Dobro isplanirajte finansije i novac koji uložite u renoviranje će se vrlo brzo isplatiti. Zakupci su uvek biti spremni da plate koji dinar više za dobro uređeno mesto.

Ako ne znate odakle da krenete, evo nekih jednostavnih i povoljnih načina kako da opremite apartman za izdavanje. 

Apartman za izdavanje – Prvi korak je oslobađanje prostora

Prvo i osnovno je da morate napraviti osnovu za renoviranje i opremanje. Očistite stan uklanjanjem nepotrebnih stvari. Bacite stare tepihe, zavese, roletne, stolice, dušeke i električne uređaje. Skinite tapete i viseće police, slike i čiviluke.

Potrebna značajna sredstva za renoviranje (Foto: N.Tošić UžiceMedia)

Kada se rešite nepotrebnih i starih predmeta i dekoracije, obojite zidove belom bojom. Neutralna šema će biti savršena pozadina za bilo koji stil. Okačite obične, čiste zavese ili roletne. Nemojte dodavati previše stvari, u ovom trenutku vaš apartman bi trebalo da izgleda čisto i jednostavno.

Zatim oživite zidove

Jedan od najjednostavnijih načina da stan učinite prijatnim i privlačnim za one koji pregledaju fotografije na internetu je lepljenje privremenog zidnog murala ili tapeta koji se lako postavljaju. To može biti neka apstrakcija, motivi prirode, junak iz filma, fotografija, savremena umetnost, tipografija ili jednostavne linije.

Za apartman za iznajmljivanje, neutralni dizajn je mnogo bolji od upadljivog, jer morate imati na umu da stvarate prostor za buduće zakupce različitih afiniteta. Izaberite nešto u pastelnim bojama što će dodati malo kreativnosti u prostoriju, ali je neće zatvoriti.

Kupite modularni nameštaj

Što se tiče nameštaja, kupujte što je manje moguće i uverite se da možete da lako pomerate svaki komad. Izbegavajte viseće police, jer se stvari pričvršćene za zid teško menjaju. Razmislite o komadima nameštaja koje zakupci mogu prilagoditi svom načinu života i ukusu.

Uvek je praktičnije da kupite trosede na razvlačanje koji mogu lako postati i  mesto za spavanje. Tako ste automatski osigurali više mesta za smeštaj porodice. Razmišljajte i o bebama i manjoj deci, jer su današnji turisti najviše mlađe porodice. Dodatni krevetac i hranilica za bebe će biti nešto što prodaje prostor mamama i tatama koji žele odmor i više mesta u gepeku za druge stvari.

Uverite se da sve u apartmanu funkcioniše

Ovo može zvučati očigledno, ali ako iznajmljujete apartman sa mašinom za pranje sudova ili veša, proverite da li radi. Nije dobro ako potencijalni stanari isprobaju slavine tokom razgledanja apartmana i otkriju da nema vode. To postavlja loš ton na početku zakupa i donosi loše komentare na mrežama. Na duže staze, uvek je pametnije investirati više novca u kvalitetnije uređaje, kao što su Liebherr zamrzivači, kako vas ne bi „bolela glava“ zbog čestih popravki i rasutog novca. Uostalom, kvalitetniji uređaji podižu i cenu rentiranja apartmana.

Potrudite se da apartman uvek miriše na čisto

Miris apartmana ne može se prevideti na fotografijama, a to je nešto što se prvo primeti na ulasku u prostor. Plesnjiv ili miris na vlagu može odvratiti zakupce, zato je najbolje odmah pronaći uzrok neprijatnog mirisa i rešiti problem na njegovom izvoru. Čak i ako ništa ne izaziva posebno nepoželjan miris, najbolje je otvoriti prozore i vrata pre svake posete kako biste uklonili ustajali vazduh. Osveživači vazduha, mirišljavi štapići ili ukrasne biljke će takođe doprineti lepom mirisu apartmana.

Energija koju ste utrošili za ukrašavanje i opremanje i na stvaranje privlačnog prostora za buduće stanare, vratiće vam se njihovim osmesima, dodatnim novcem i lojalnošću. Ljudi koji žele mesto za odmor kao gotove proizvod u kojem će se dobro osećati će znati da cene udobno mesto koje ste napravili za njih. Jer ono što traže je apartman koji mogu nazvati domom čim zatvore vrata. Ako se tako budu osećali u vašem apartmanu, vratiće vam se višestruko, a sebi ćete osigurati preporuku i ponovne dolaske.

Autorka teksta: Srbijanaka Stanković

Kuhinja, dnevni boravak, stan (Foto: Pixabay.com)

Hroniku kovid – 19 tokom februara možete pogledati na UžiceMedia.

Hroniku kovid -19 tokom januara možete pogledati na UžiceMedia.

Aktuelne podatke za Srbiju na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

A najvažnije servisne informacije u Užicu možete pogledati OVDE.

- Advertisement -