Užičke ulice će i ovog proleća biti okrpljene i osposobljene za bezbedno odvijanje saobraćaja. Ovih dana radnici su na terenu svakodnevno i vrše se pripreme za asfaltiranje udarnih rupa na gradskim ulicama.

Povoljne vremenske prilike omogućile su da se asfaltna baza užičkog JKP „Niskogradnja“ pokrene i da se i pre početka građevinske sezone krene sa asfaltiranjem udarnih rupa i sanacijom oštećenja na kolovozu gradskih ulica.

Pripreme će do četvrtka, 24. februara, obuhvatiti više od 10 ulica, među kojima su ulice Lazara Mutapa, Srba Stamenkovića, Hadži Melentijeva, Jug Bogdanova, Vuka Karadžića, Mališe Atanackovića, Cerska….

Kako nadležni najavljuju biće sanirana i oštećenja na centralnim ulicama u Gradskoj opštini Sevojno.

Krpljenje rupa u Mališe Atanackovića svake godine (Foto: Iz arhive UžiceMedia)

Užičke ulice – Krpljenje rupa u Mališe Atanackovića

Kada je u pitanju Ulica Mališe Atanackovića, pored zgrade stare fabrike „Froteks“, u prilično je lošem stanju i što bi narod rekao odavno je „zrela“ za kompletno renoviranje i asfaltiranje. Svakog proleća se ovde vrši „krpljenje“ brojnih rupa i popravke ne izdrže do naredne prolećne sezone. I nije samo problem ova već i više ulica u blizini.

Gotovo svake godine pišemo o popravci Ulice Mališe Atanackovića, gde su prisutni i drugi problemi… na ulazu u ulicu problem parkiranja, a malo dalje nailazi se često na prepune kontejnere…

A nekako s proleća, kada krene lepše vreme uslediće i doterivanje i pranje gradskih ulica, pa i ovih na Aleksića mostu, kao i prethodnih godina.

Ukoliko se nastavi period viših dnevnih temepratura i povoljnih vremenskih prilika asfaltiranje će biti nastavljeno i u ostalim ulicama, u kojima su tokom zime nastala oštećenja ili su rađeni prekopi zbog gasovodne mreže i drugih instalacija. Prema trenutnom planu radiće se u više od 40 ulica.

Raniji radovi na asfaltiranju gradskih ulica (Foto: Iz arhive UžiceMedai)

Hroniku kovid – 19 tokom februara možete pogledati na UžiceMedia.

Hroniku kovid -19 tokom januara možete pogledati na UžiceMedia.

Aktuelne podatke za Srbiju na sajtu Ministarstva zdravlja Srbije.

A najvažnije servisne informacije u Užicu možete pogledati OVDE.

- Advertisement -